vineri, 13 noiembrie 2015

Vitezomanul Gica

"Vitezomanul Gica si-a luat masina mica,
Rosie ca focul sa-i surada norocul.
Masina e frumoasa dar si-ar dori ceva:
Sa-i schimbe bateria! Asta e parerea mea"


Cam asta imi rasuna mai zilele trecute in urechi cand am vazut un pui de smecher ramas cu fundul in balta pe marginea soselei, bijuteria lui rosie pe 4 roti lasandu-l cand ii era lumea mai draga. N-a mai vrut sa porneasca si basta. A lasat-o pe avarii si a intrat intr-o cafenea de fite. Habar n-am cat o fi stat inauntru, insa cand a iesit de acolo facea rugaciuni sa ii tresara bateria, sa poata pleca de pe loc.

A chemat doi tovarasi sa-l ajute. Au impins la masina, n-a vrut neam sa se miste. A ridicat capota si cred ca-i canta "Vesnica pomenire" pentru acea baterie auto, ca avea ochii cam impaienjeniti. Mimoza de langa el tremura si sigur nu de emotie. Era cam sumar imbracata, nu i-or fi ajuns banii de fusta mai lunga, cred... Nici nu vreau sa ma gandesc acum ce era in sufletul acelui "Gica". De rasul curcilor s-a facut fara prea mare efort.

Acum, reflectand putin la situatie, ma intreb
cum as fi facut eu in locul lui. Si-mi cam da cu virgula, nu stiu bine cum as fi dres busuiocul si pe unde as fi scos camasa. L-am intrebat pe omul meu drag si iata ce variante aveam la dispozitie:

1. Sa zicem ca voiam sa duc masina la service. Da' pana acolo... trebuia sa ma tracteze cineva sau sa ma ajute cu niste cabluri s-o pornesc, ca eu sigur nu m-as fi priceput. Cine facea asta degeaba? Acolo aveau acumulatori auto pentru modelul meu? Daca imi trebuia masina urgent, ce ma faceam?

2. Daca m-as fi hotarat sa imi schimb singura bateria, ma inhamam la alta provocare. De un' sa stiu eu ce tip de baterie imi trebuie si de unde s-o iau URGENT? Sunt cam slabuta si pipernicita, puteam eu sa ma lupt cu o baterie de cel putin 15-16 kg? N-am scule, nu cred ca puteam sa folosesc forfecuta de unghii si nici penseta ca sa o schimb, ca de scule... iese din discutie, nu m-a facut mama mecanic. Plus ca trebuia sa ajung tot la un service sa imi valideze garantia si sa las acolo bateria veche, n-o pot arunca la pubela, normele sunt stricte in ceea ce priveste colectarea bateriilor auto.

3. Puteam cauta online un magazin de baterii auto care livreaza baterii la domiciliu sau oriunde li se solicita, unde e necesar, oriunde in tara. De regula, specialistii care vin la astfel de interventii stiu exact ce baterie iti trebuie, ca femeie esti in avantaj. Nu mai trebuie sa te gandesti tu daca iti trebuie baterie auto Varta sau baterie auto Bosch. Bine, poti sa gasesti repede informatii pretioase pe site si sa faci comparatii si sa citesti detaliile tehnice in liniste daca esti acasa. Dar daca esti pe camp... nu-ti prea vine a lectura. Asa ca tot in echipa care face livrarea si iti ridica si bateria auto veche iti pui speranta. Un alt plus ar fi ca la montaj ti se fac si verificarile, astfel ai scutit mersul la service pentru garantie (garantia standard e de 2 ani). Produsele comandate online au fost mereu mai accesibile, poti sa gasesti baterii auto ieftine si rapid pentru ca acesti furnizori nu au cheltuieli asa mari administrative si isi permit sa aiba un adaos comercial rezonabil.

Acum, vazand lucrurile clar, as merge sigur pe varianta a treia. Si totusi... fac eu rugaciuni de data asta sa nu mi se intample curand.


*Articol scris pentru SuperBlog 2015, proba 17, Punem lumea in miscare. In fiecare zi. Sponsor: Bateriiauto.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)