sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Directorul executiv

Cum ar fi ca intr-o vineri seara, cand stai linistit langa sotia cu care esti de aproape un deceniu si incepeti sa puneti in practica fantezii personale mai mult sau mai putin inspirate, sa te trezesti la usa cu Directorul Executiv al companiei pentru care lucrezi? Ca... s-a gandit el sa le faca vizite angajatilor cu scopul de a-i cunoaste mai bine si a rupe barierele dintre oamenii de la varful piramidei si muncitorii de rand.

Un CEO atipic dand buzna peste un cuplu obisnuit, experimentand teorii proprii, jucandu-se cu mintile celor doi iubareti, punandu-i in situatii care mai de care mai hilare, unele chiar jenante pentru cei din afara casei.

Cu o sticla de vodka si niste gogosi pe masa, replici bine gandite, haioase ori filosofice, discuri de vinil si un semineu electric, un frate consumator de droguri si o (viitoare) cumnata cam ratacita prin viata, actiunea se petrece undeva prin Suedia. De fapt, nu. Nu in Suedia ci in Romania, la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan.

teatrul de comedie
Sursa foto: Teatrul de comedie
In regia lui Vladimir Anton, piesa te tine cu sufletul la gura de la un capat la celalalt. Protagonistii trec printr-o multitudine de stari, de la plictiseala, monotonia unei seri in doi, la surpriza de a avea un musafir mai putin obisnuit la o ora inaintata si fara anunt prealabil, la stanjeneala creata de intrebarile si situatiile in care-s pusi de catre CEO, la nebunia creata de vizita altui cuplu mai putin ortodox - el drogat, ea ba(t)uta, frica unui cutit pus la beregata, disperarea de la vederea unui cadavru in living.
Un sir de reactii si intamplari neprevazute au loc si se tranforma imediat in altele si altele, intrebandu-te mereu pana unde doreste directorul sa ajunga, care-i sunt de fapt scopurile, cat de mult avanseaza psihologic. Piesa traseaza contraste, delimiteaza idei fine, te determina fara sa iti dai seama sa te gandesti la anumite replici si dupa ce ai plecat din sala, sa reflectezi la subiectul central, iubirea ajunsa in banalitate.

Sobrietatea directorului si libertatea emanata de fratele drogat, care-si traieste viata fara sa aiba ceva de pierdut, drumul fara sens al prietenei lui, inocenta si frustrarile tinerei sotii, naturaletea si nevoia de bani a angajatului obisnuit sunt exceptional reliefate si transmise publicului spectator, cu multa emotie si daruire.

De vazut neaparat! Gata, nu spun mai multe!


---
CEO (Directorul Executiv), de Stig Larsson
Distributie: Claudiu Istodor, Andi Vasluianu, Mirela Oprisor, Smaranda Caragea si Alex Bogdan/Cezar Grumazescu
Regie: Vladimir Anton
Scenografie: Tudor Prodan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)