sâmbătă, 29 februarie 2020

Tata mai mult de 6 luni - Dan Grigore din Popesti Leordeni are nevoie de noi

(*Vezi update in josul paginii)
Ai 30 de ani. Floarea vietii, cum zic batranii. Muncesti ca un rob, zi lumina, sa poti avea un trai linistit. Reusesti sa iti intemeiezi o familie, sa te asezi la casa ta. Cumperi una intr-o zona rezidentiala noua de langa Bucuresti, in Popesti Leordeni. Fiindca mintea iti merge brici, esti ales Presedintele Asociatiei de Proprietari. Tu in fruntea a cateva sute de oameni. Iti creezi o reputatie, oamenii te respecta. Esti respectat si in comunitate, cuvantul tau cantareste. Esti om onest, vertical. Privind in spate, esti mandru de omul care ai ajuns. Cand vremea vine, ai partea de cea mai de pret bucurie a vietii: un ghemotoc de fetita dulce se cuibareste la pieptul tau si abia astepti momentul cand va striga dupa tine TATI! Ce binecuvantare! Altii trag o viata si nu izbutesc nimic. 

Cand crezi ca poti sa te dedici familiei, sa iti cresti copilul, s-o duci in parc si sa te joci cu micuta ta comoara, primesti o foaie alba. Citesti ingrozit: CANCER PULMONAR. Cum? De unde? In viata ta n-ai fumat o tigara! De ce tie? Te uiti in calendar. Peste cateva zile, in 2 martie, fetita ta implineste 6 luni. O privesti. Inima ti-e franta. Repeti intruna: 6 luni... Si universul tau se naruie sub propriile picioare.



***

As fi dat orice sa fie o poveste, insa e realitatea dura traita de DAN GRIGORE, vecin cu mine in Popesti, la 2 strazi distanta, in Kristal Residence. Am fost socata sa aflu ca se confirma cancerul. Stiam de cateva zile ca nu se simte bine si banuia ca nu-i prea roz diagnosticul. Marti seara i-a fost extrem de rau, a venit ambulanta, insa cum la un spital de stat nu aveau ce sa ii faca, iar dosarul sau medical era la Sanador (acolo isi facuse investigatiile in ultima perioada), a fost transportat de urgenta la Sanador. A suferit o interventie chirurgicala la inima de unde i s-au scos mai multe pungi cu lichid. In goana de a afla ce e la plaman, s-a scapat din vedere inima. Ca in Romania...  Cateva ore daca se mai intarzia, ar fi fost mult prea tarziu, l-am fi pierdut.

Acum e la terapie intensiva, lupta cu viata sa pe 2 fronturi: inima si plamani. Ambele fragile, ambele afectate. Are nevoie de multa putere, dar si de multi bani. Pentru inceput, 30.000 lei, cat sa acopere intervenitia pe cord. Suma ce creste cu 1.500 de lei / zi de spitalizare. Bani prea multi pentru o familie tanara. Apoi, alti bani vor trebui pentru tratarea cancerului abia descoperit. Nu stim inca parcursul, Dan a picat din picioare. Luni, 2 martie, vom avea acces la dosarul medical si voi face update acestui articol. Pana atunci, las mai jos ceea ce am reusit sa obtin azi, sambata, 29.02.2020.




Comunitatea din Popesti Leordeni este alaturi de Dan. Incepand de azi, dam startul unei campanii umanitare care sa il sprijine pe Dan in lupta cu boala si pe sotia sa, Cristina, impovarata de atatea greutati. Macar grija banilor sa i-o luam.

Event caritabil Bistro Lemon

In 1 si 2 martie, Bistro Lemon va organiza un event caritabil cu burgeri, gyros, crispy si bufallo wings, platouri, deja celebrele clatite cu ciocolata sau dulceata. Toti banii vor merge la sotia lui Dan, in speranta ca lupta-i va fi mai putin impovarata. Preparatele se pot servi sau ridica din locatie, iar pentru cei care nu au posibilitate sa ajunga, se poate livra.
Comenzile se pot face la unul din numerele de telefon: 0766640818, 0749127147.
Detalii pe pagina event-ului: https://www.facebook.com/events/1211103792431076/


Conturi pentru donatii

Donatii se pot face in conturile IBAN:

- LEI: RO66INGB0000999901781516 
- EURO: RO56INGB0000999910125830 

Nume Beneficiar: Maria Cristina Grigore (sotia lui Dan Grigore)
Banca Beneficiar: ING Bank Bucuresti Centrala
Detalii plata: DONATIE (neaparat aeasta mentiune)

Pentru donatii in numerar, voi reveni in zilele urmatoare cu detalii. Urmeaza sa mai organizam o serie de evenimente si sa punem urne pentru donatii in mai multe locuri din Popesti Leordeni.


Va rog din inima sa il sprijiniti pe Dan. In locul sau am putea fi oricare dintre noi. Priviti cat de frumosi sunt toti 3! Hai sa le dam sansa de a fi impreuna, fericiti, mai mult de 6 luni! Uitati-va in ochisorii fetitei si spuneti-i ca n-aveti 20-30 de lei sa-i salvati taticul... Daca puteti asta. Eu n-am putut, m-a busit plansul, mai ales ca tati al nostru e departe de fetita lui.

Va multumesc!




UPDATE, grupul de suport:
A fost creat un grup de suport: Șansă la viață pentru tăticul din Popești
(https://www.facebook.com/groups/DanGrigore/)

Acolo vom organiza vanzari de produse donate cu banii in contul lui Dan, loterii si licitatii caritabile. Rog invitati in grup prietenii si cunoscutii. Sigur fiecare avem pe acasa cel putin un lucru in stare buna dar pe care nu-l mai folosim. Si sigur cineva s-ar bucura de el. :)


UPDATE 01.03.2020, ora 9.00, persoane de legatura:

Pentru informatii suplimentare, rog luati legatura cu apropiatii lui Dan. Va rog sa intelegeti ca in aceste momente, Cristina, sotia lui Dan, are nevoie sa isi canalizeze energia catre bebelus si Dan.

- Dan Gabriel (https://www.facebook.com/DannGabriel), "fratele de suflet" ce i-a fost alaturi pe drumul greu al bolii, cel alaturi de care Dan a stat pe la usile medicilor, omul care a dormit cel mult 10 ore, cumulat, in ultima SAPTAMANA
- Mihai Aldea (https://www.facebook.com/mihai.aldea.712), prieten si vecin in Kristal Residence, om implicat trup si suflet in campanie
- Mihaela Grumezescu (https://www.facebook.com/dulgheru.mihaela), prietena si vecina in Kristal Residence, se ocupa de grupul de suport de pe Facebook
(https://www.facebook.com/groups/DanGrigore/)


UPDATE 02.03.2020, ora 9.00, campanie pe Facebook

In sprijinul lui Dan, a fost creata o campanie de strangere fonduri pe platforma Facebook. Las link-ul si va rugam sa distribuiti oriunde considerati ca poate primi sprijin, donati, invitati prietenii sa doneze.
https://www.facebook.com/donate/2292475247521940/



UPDATE 02.03.2020, ora 10.00, donatii in numerar

Sambata, 7 martie, intre orele 15.00 - 19.00, la Oratoriul de pe Drumul Fermei, Mamicile din Popesti  Leordeni organizeaza Festivalul Primaverii. Cum intotdeauna gasim sprijin din partea mamicilor magice si a parintelui Marius de la Oratoriu, le multumim ca ne vor pune la dispozitie o urna pentru donatii in numerar. Asadar, cine nu are card sau vrea sa faca o donatie cash, poate dona sambata dupa amiaza.
https://www.facebook.com/events/2687486287999750/permalink/2750541018360943/


UPDATE, 02.03.2020, ora 12.00, apel catre galeria Petrolul Ploiesti




De la fumigene la perfuzii. Turby, Lup Galben, a luptat mereu din tribuna alaturi de echipa sa de suflet, Petrolul Ploiesti. Chiar si dupa ce s-a mutat langa Bucuresti, tot batea 85 de km cu inima batand in ritmul imnului Petrolului sa isi arate sustinerea pentru echipa. Spera in promovare. De curand, Turby, Dan Grigore pe numele sau, a mutat zbaterea din tribune cu zbaterea pe un pat de spital, luptand pentru viata sa cu un cancer pulmonar si o complicatie la inima. A trecut de la fumigene la perfuzii. Cel mai probabil, va trece si la citostatice. Acum spera sa traiasca, sa-si poata creste fetita ce azi, 2 martie, implineste abia 6 luni.

Hai sa strangem randurile pentru Turby, sa facem galerie pentru el! Sa fie... TATA mai mult de 6 luni!


UPDATE 3.03.2020, ora 12.00

Evolutia lui Dan e buna, medicii sunt optimisti pentru ca se vad progrese reale de la zi la zi, dar ramane in continuare in terapie intensiva, medicii spera ca azi sau maine sa il mute in salon. Asteptam rezultatul a 2 analize importante pentru stadiul diagnosticului astfel incat doctorii sa poata stabili pasii pentru inceperea vindecarii cancerului pulmonar. Va multumim ca v-ati implicat intr-un numar asa de mare si ca datorita voua am reusit sa strangem o suma considerabila intr-un timp scurt. Ramanem pe baricade, lupta acerba cu cancerul abia incepe si costurile NU sunt deloc mici!
Fiecare donatie conteaza! Revenim cand avem mai multe vesti.


In paralel, vom avea o serie de evenimente offline in sprijinul lui Dan:

- sambata, 7 martie, orele 15.00-19.00, la Oratoriul de pe Drumul Fermei va avea loc Festivalul Primaverii, un event oragnizat de Mamicile din Popesti Leordeni. Acces gratuit. TOTI banii obtinuti din vanzarea prajiturilor, clatitelor si altor bunatati vor fi donati lui Dan. Si cum dupa atatea dulciuri merge si ceva acrisor, vom avea limonada buna, buna, 100% naturala, cu miere, proaspat preparata. :) De asemenea, vom avea o urna de donatii pentru cine doreste sa contribuie in numerar. 

- duminica, 8 martie, orele 10.00-13.00, la noua locatie pentru copii ACASA (https://www.facebook.com/ACASAbabyparking/) de pe Drumul Fermei 17A, va avea loc o petrecere pentru copii cu spectacol de magie, animatori jucausi si multe, multe surprize.  Banii incasati pe biletele de intrare se vor dona lui Dan. Revin cu detalii si link. ;) 

- duminica, 8 martie, orele 17.00-18.00, la Oratoriul de pe Drumul Fermei, tenorul DRAGOS CICU va sustine un concert caritabil alaturi de invitatii sai speciali: Simone, Soprana Teodora Jaworski, Corul de copii Cor cu Dor - corepetitor Mihnea Stroe. Muzica live, de calitate. Banii incasati pe biletele de intrare se vor dona lui Dan. https://www.facebook.com/events/910312236052502/

- urmeaza sa mai amplasam urne de donatii in diverse locuri din Popesti si Ploiesti, dintre care 3 supermarket-uri de pe Drumul Fermei, insa le voi anunta intr-un alt update


Va multumim ca sunteti alaturi de Dan! Sustinerea voastra conteaza enorm!


UPDATE 3.03.2020, ora 13.30

Locul de joaca KiddyKid (Drumul Fermei nr. 25, la parterul Hotelului Nova) vine in sprijinul lui Dan. Toate incasarile de la locul de joaca din zilele de 3, 4 si 5 martie vor fi donate catre Dan. De asemenea, acolo a fost amplasata o urna de donatii pentru cine vrea sa contribuie cash. Multumim!
https://www.facebook.com/kiddykid.ro/


UPDATE 04.03.2020, ora 10.00, cont Revolut

Contul pentru donatii prin Revolut:
IBAN lei: GB32 REVO 0099 7084 4609 89
BIC: REVOGB21
Beneficiar: Maria-Cristina Grigore
Adresa: Solstitiului 2A, 077160, Ilfov, Popesti Leordeni, RO

Am creat ieri 2 afise, se pot folosi pe urne de donatii, printate si lipite pe unde considerati, distibuite, ce vrea fiecare, doar sa se stranga banuti pentru Dan. Azi vom face un update si cu privire la sumele adunate. 





UPDATE 4.03.2020, ora 15.30 - suma stransa si starea lui Dan

Live din caruselul vietii lui #DanGrigore
Tragem cu totii aer adanc in piept, inchidem ochii si ne rugam: cand intreaga aventura din carusel se va sfarsi, Dan sa poata trage aer cu putere in plamanii sai si sa-si stranga tare la piept micuta comoara, Carla si pe frumoasa-i sotie, Cristina. E drum lung si NU putem anticipa azi, 4.03.2020, evolutia. In asteptarea rezultatelor celor 2 analize esentiale pentru diagnostic, luam in calcul TOATE variantele posibile. Ca asa e in viata, suntem neputinciosi in fata sortii. Ce e cert, va atasam in documentele medicale (am extras doar ce e relevant sa puteti vedea parcursul bolii inca de la inceput, dosarul are deja 101 pagini) si cu cele bancare.


Lupta cu cancerul pulmonar e una extrem, extrem de grea. Asteptam biopsia de dupa operatia pe cord si vom sti in ce directie pornim. Daca e operabil, daca e tratabil. La noi in Romania, in AKH Viena sau Anadolu Turcia. Tot atunci vom sti si daca sumele stranse pana acum din donatii sunt sau nu suficiente. De ex.: pentru tratament in Romania, costurile sunt mai mici, unele proceduri pot fi decontate de stat. Pentru tratament in strainatate, sumele pot creste la ZECI sau SUTE de mii de euro! FOARTE IMPORTANT: indiferent UNDE se va face tratamentul pentru cancerul pulmonar, perioada de monitorizare este de 5 ani, timp in care pot aparea recidive, cancerul poate reaparea. Iar asta se traduce in BANI pe care tanara familie ar trebui sa ii aiba. In cel mai sumbru scenariu posibil, NICIO SUMA de bani din lume NU ar compensa vreodata un tata si un sot, insa ar sprijini familia pana s-ar repune pe picioare. Speram ca aceasta varianta sa ramana doar la stadiul de ipoteza, credem in forta lui Dan de a invinge boala!


Cuvintele ne sunt prea sarace sa VA MULTUMIM pentru tot sprijinul, eforturile de tot felul, donatiile, incurajarile si rugaciunile voastre. Ne-ati coplesit si, pentru asta, NE INCLINAM cu respect fiecaruia in parte! Sumele stranse pana in prezent sunt urmatoarele:
- 167.000 lei - donatii in contul de lei al Cristinei
- 3.900 euro - donatii in contul de euro al Cristinei
- 43.600 lei - donator anonim
- 19.000 lei - donatii in numerar
- 270 euro - donatii in numerar
- 65.370 lei - donatii in campania demarata pe platforma Facebook


Total aprox. al donatiilor: 65.500 euro. O suma uriasa stransa in timp record (4-5 zile) ce ne-a depasit asteptarile si va multumim din toata inima pentru ea in numele familiei, prietenilor, apropiatilor lui DAN! Suntem profund recunoscatori!

Din suma sus mentionata, a fost achitata deja o prima factura catre Sanador in valoare de 24.000 lei (14.000 lei din cont si 10.000 lei cash). Atasam prima si ultima pagina a facturii. O suma de 10.000 lei a fost achitata de catre mama lui Dan la internare, din fonduri proprii. De asemenea, 505 lei s-au achitat pentru cele 2 analize vitale pentru diagnosticul lui Dan.


Starea lui Dan

Primisem asigurari ca ieri, azi, Dan trebuia sa fie mutat de la terapie intensiva pe salon. Progresele de dupa operatia pe cord se vad. Insa o complicatie nou aparuta la inima face ca Dan sa mai ramana temporar la terapie intensiva, sub atenta supraveghere. O veste imbucuratoare ne-a venit azi in urma ultimului CT si ultimului RMN: tumora a ramas relativ localizata la plaman, NU s-a extins la creier sau alte organe vitale. Medicii recomanda inceperea cat mai curand a tratamentului impotriva cancerului, sa eliminam riscul de extindere. Ficatul este si el destul de slabit.


Ramanem pe baricade si revenim cu vesti imediat ce le avem. Lupta e abia la inceput. NU stim cat va dura si cat va costa. De aceea, facem apel ca donatiile sa continue. Orice minut conteaza si a dispune sau nu de suma de bani necesara tratamentului face diferenta intre o familie fericita si o sotie vaduva care ar creste singura un copil orfan.


Aveti mai jos mesajul video al sotiei Cristina Grigore si pe cel al mamei lui Dan, impreuna cu documentele sus mentionate.




Link documente: https://www.facebook.com/groups/DanGrigore/permalink/2578299669073554/


UPDATE 14 martie 2020, externare Sanador, incepere tratament imunoterapie



Dan Grigore
Ghici cine ne saluta de #ACASA? :) De ieri, Dan a fost externat de la Sanador. Analizele asteptate sunt in favoarea lui, in sensul ca vorbim de un adenocarcinom pentru care exista in prezent vreo 5 tipuri de tratament ce au in general rezultate exceptionale. Miercuri seara a si inceput in regim de urgenta tratamentul tintit. Medicii l-au indrumat spre imunoterapie, solutia inovatoare de lupta impotriva cancerului. Analiza ADN releva compatibilitatea cu imunoterapia. Este intr-adevar destul de costisitoare, insa e mai prietenoasa cu organismul, nu atat de agresiva precum chimioterapia. Tinem cont ca ficatul e slabit, iar inima a fost operata recent. Era imperios necesara inceperea tratamentului, pentru a nu da sanse cancerului sa se extinda la alte organe. 


Starea lui Dan e una stabila, psihic e acelasi Dan pus pe şotii si tare-n clanţă pe care-l ştiţi. Mă rog, n-ar fi el daca nu ne-ar da si cate o înţepătură când si când. :)))) 


Banuti s-au strans pana in prezent in jur de 100.000 de euro, din care s-au platit deja catre Sanador peste 13.000 de euro. Va spuneam ca e o suma mare, dar in lupta cu cancerul, din bani multi se fac rapid putini. Cand e nevoie sa-ti cumperi sanatate, o cumperi cu bani grei. Va multumim inmiit ca sunteti alaturi de Dan si familie in numar atat de mare prin donatii, eforturi de tot felul, rugaciuni si energie pozitiva. Drumul greu al vindecarii abia incepe. Fara voi, cine stie ce drum ar fi avut. Daca...

Saptamana trecuta au avut loc multe evenimente in Popesti Leordeni, o comunitate intreaga a fost alaturi de el. O energie EXTRAORDINARA, dincolo de cuvinte! Poze si video gasiti aici: 

In perioada urmatoare, Dan va fi in sanul familiei sale. Au nevoie de timp impreuna, au nevoie sa isi reorganizeze priorităţile, au nevoie de forta sa razbeasca prin ceaţa densă din viaţa lor. Multumim pentru lumina sperantei daruita de fiecare dintre voi pentru Dan, Cristina si micutul ghemotoc Carla!



Sanatate si pretuiti-i pe cei dragi!


***********

UPDATE 20.08.2020


As fi vrut azi sa va invit la ziua CARLEI. Peste 2 saptamani, minunea mica va implini 1 anisor. Dar din pacate, taticul ei si prietenul nostru, Grigore Dan, (Turby, pentru cei din galeria Petrolul Ploiesti), ne-a parasit azi, la doar 30 de ani. 😢💔 Inima lui mare a cedat azi, lasand in urma o durere fara margini. Puternic si ambitios, a luptat cat a putut, pana in ultima clipa. Adevarat “lup galben”, pana-n maduva oaselor!

Va multmim ca i-ati fost alaturi si ca i-ati daruit, cu tot ce ati putut voi, inca 6 luni langa familie. S-a facut pentru el TOT ce a fost omeneste posibil. Dar cancerul i-a atacat fara mila plamanii si inima. :(

Poate Carla nu-si va aminti foarte bine peste ani chipul taticului ei, dar cu siguranta i-a simtit dragostea infinita si prezenta lui in viata ei a fost de nepretuit. 💝 Ramaneti, va rog, alaturi de CARLA si mamica ei indurerata, Cristina! Nici nu stiti cat de mult conteaza si a contat ajutorul vostru. Cu voi, Dan a fost... TATIC inca 6 luni. 💔

Drum lin si pace, lupule! 😢💔😢


19 comentarii:

  1. Dumnezeu sa îl tina sanatos! Un ajutor oricat de mic dupa sufetul si posibilitatea fiecaruia conteaza extrem de mult pentru acesta familie aflata fata in fata cu acesta boala grea.

    RăspundețiȘtergere
  2. O simplă poză poate spune atât de multe lucruri.Sunt minunați împreună și împreună trebuie să rămână!!!
    Vom face tot ce ne stă în putință să-i ajutăm, mână de la mână!
    Felicitări pentru tot ce ai scris,Mary!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara va pot ajuta cu sonorizarea unui spectacol si live caritabil daca se organizeaza asa ceva singura rugamintea ar fi sa aflu data cat se poate de repede

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut... Sigur ca ne poți ajuta.. Te rog lasă-mi detali cum te pot cobtacta

      Ștergere
    2. 0784584613 un mesaj și putem discuta. Mulțumesc

      Ștergere
  5. Se poate opera dar nu in Romania, Turcia sau Austria (Turcia ar fi indicat) costul este destul de mare asa ca trebuie ajutat Domnul sa ne ajuta sa luam deciziile bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. dirlescu_cristina@yahoo.com (contul Cristinei; adresa o are dinainte de casatorie)
      Telefon: (0767) 641 575

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. dirlescu_cristina@yahoo.com (contul Cristinei; adresa o are dinainte de casatorie)
      Telefon: (0767) 641 575

      Ștergere
  8. Bună seara, vreau sa donez cei 2% din impozit pe venit este deschis vreun cont sau se poate dona deja?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru cei 2% ar fi fost nevoie sa fie preluat de o Fundatie, Asociatie sau ONG. Multumim!

      Ștergere
  9. Buna! Mai sunt noutăți cu privire la starea lui Dan? Cum se descurcă in aceasta perioada?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)