miercuri, 4 decembrie 2019

Băiatul olimpic cu "picior de elefant" are nevoie de o minune de Crăciun

*Vezi in josul paginii UPDATE: 9.12.19; 11.12.19 ora 12.30, 11.12.19, ora 23.50

#COPILULfaraCOPILARIE #MAMAingerBUN #IMPREUNAdaruimBUCURIE

“Gabi era in clasa a 5-a si din pacate atunci nu aveam decat pensia de handicap si salariul meu. Nu mi-am permis sa ii cumpar pentru scoala decat o pereche de #pantaloni pe care mititelul o purta cu grija. Intr-o zi l-au intrebat colegii daca el alti pantaloni nu are si el a raspuns ca aceia sunt #pantalonii #lui #preferati. Nu mi-a spus atunci ca sa nu ma intristeze, mi-a spus mult mai tarziu ce l-au intrebat copiii. Mereu imi multumeste pentru ce ii ofer si are foarte mare grija de lucrurile pe care i le cumpar, mereu imi spune <Sunt muncite de tine, cum sa nu apreciez?>






Dimineata de ieri imi parea banala. Pana cand o colega m-a trezit din amorteala. A dat cu mine de toti peretii, m-a zguduit bine, m-a miscat din scaunul meu linistit. Nu, nu m-a luat de guler, ci mi-a spus o parte din povestea unui baiat cuminte si bun pe care-l stie de mic, de la 2-3 ani, acum avand 16. Un copil #OLIMPIC, cu rezultate exceptionale! A crescut chinuit si in saracie lucie, in conditii greu de dus pentru inima unui copilas, mutandu-se mereu din casa in casa, cu chirie, fara sa intrebe “de ce”. Acum locuiesc in Bucuresti, zona Pantelimon - Delfinului. Mamica lui l-a crescut singura ca o adevarata #eroina, cu puteri nebanuite. Tatal l-a parasit pe cand el avea doar 3 zile, nici n-a vrut sa il recunoasca oficial. Bunicii nu mai sunt in viata. Mamica il mai lasa la colega mea si mergea sa munceasca, sa aiba din ce trai. Vazand cum arata o ciorba normala la colega mea, cu sinceritatea sa de copil, Gabi se mira ca ciorba are multe legume, marturisind “mami nu pune atat de multe, ca n-are”. :( 



Dar partea cea mai trista e ca Gabi, copilasul plapand si sensibil, are grave probleme de sanatate la un picior. Sufera de un sindrom fara leac, sindromul Klippel Trenaunay, in termeni populari “picior de elefant”, o malformatie congenitala ce determina cresterea in dimensiuni a piciorului, cu afectarea venelor si vaselor limfatice si indirect, afectarea intregul organism. Astfel, prin generarea de complicatii, a capatat inca un sindrom: May-thurner.






M-am tot gandit la ciorba chioara si la imaginea cu piciorul lui bandajat. Am vorbit cu o prietena sa incercam sa il ajutam cumva. Am vorbit la telefon si cu mamica. As fi vrut sa ii invit maine la un eveniment dedicat copiilor speciali, sa primeasca niste daruri si sa se bucure de atmosfera de sarbatoare cunoscand fata in fata mai multe vedete autohtone. Mi-a spus ca nu poate veni, Gabi e intr-o perioada grea cand, pe langa dureri insuportabile, ii curge limfa prin piele ca la robinet si are nevoie de servetele de hartie si bandaje constant, sa nu se ude, irite si infecteze, fiind si cu imunitatea extrem de scazuta. Am rugat-o sa-mi trimita si pe mail povestea lor, s-o dau mai departe cuiva dintr-un proiect TV ce l-ar putea ajuta. Nu v-o public pe toata, va las numai pasajul cu care am inceput postarea. E mult prea dureros restul. :( :( :( Eu am bocit bine, m-am cutremurat si mi-am propus sa nu raman indiferenta, ci sa ajut atat cat voi putea, in orice mod. Gabi e baiatul care, vazand o femeie ce dormea zgribulita de frig in scara blocului, a luat mancare si o patura din casa si i le-a daruit cu toata inima, din putinul pe care il avea...



Acum o sa va rog si pe voi sa faceti la fel, sa va rupeti din putinul vostru, sa ne unim si sa il ajutam pe acest baiat sa aiba o viata relativ normala. Ah, am uitat sa va spun: e elev silitor la Colegiul Costin Nenitescu din Bucuresti, a invatat singur engleza, de curand a inceput sa invete singur si limba japoneza si ii place sa deseneze grafic. Chiar are talent, isi lasa pe hartie toata sensibilitatea si bucati din sufletul lui. <3 div="" nbsp="">




Cum il putem ajuta pe Gabriel Balacean?

- donatii ORICE SUMA in contul IBAN: RO43BRDE426SV60021684260, BRD Mosilor, titular Balacean Oana, cu mentiunea “donatie” 

- donati pe Facebook in aceasta campanie https://www.facebook.com/donate/563072587803191/2493953807485238/.  Se poate dona ORICE suma, nu doar cele prestabilite (alegeti butonul “alta suma”). Atentie, la aceasta campanie, Facebook retine un procent din donatie, asa ca mai bine virati direct in contul mamei

- donati prajituri, cozonac si ingrediente pentru clatite ce vor fi pregatite in cadrul uni targ caritabil pe care urmeaza sa il organizez alaturi de mamicile minune @Gina Neacsu si @Elena Georgescu in Popesti Leordeni (revin cu detalii)

- ii faceti o bucurie daruindu-i ceva ce tine de cultura japoneza, de anime-uri japoneze, e fascinat :) 

- SHARE-uiti acest articol pe paginile voastre sau in grupurile din care faceti parte, pe paginile persoanelor publice pe care le urmariti, in grupurile romanilor din diaspora, catre institutiile care ar putea oferi sprijin si mediatizare (tv, radio, presa etc.). 

- dati-i de lucru mamicii, faceti la ea comanda pentru saluri din mohair sau alte impletituri lucrate de mainile ei cu multa maiestrie cand sta acasa si-l ingrijeste pe Gabi. Orice banut in plus ajuta. 



- cautati 1 lucru care voua nu va mai foloseste si puneti-l in vanzare cu banii in contul mamicii, la o suma modica. Atingeti 3 obiective: voi faceti o fapta buna pentru sufletul vostru, cumparatorul a facut o achizitie de care avea nevoie la un pret bun, Gabi beneficiaza de banutii obtinuti din tranzactie.

- organizati o loterie caritabila. Puneți in joc un produs bun dar pe care voi nu-l mai folositi, stabiliti o suma minima pentru fiecare tichet ce va intra in tragerea la sorti. Preferabil sa lasati numar nelimitat de tichete pana la o anumita data, sa se adune mai multi bani si alocati fiecarui tichet un numar de ordine. In ziua stabilita pentru extragere, intra in joc numai tichetele achitate pana in acel moment. Faceti extragerea cat se poate de transparent (random.org, de ex.) si numarul extras e cel care castiga produsul scos la loterie. Voi ati ajutat, castigatorul a primit un produs de valoare mare cu o investitie mica, Gabi a primit o sansa in plus pentru tratamentul lui. 

- organizati 1 eveniment caritabil la sediul firmei voastre. Daca aveti un business frecventat zilnic de multi clienti, oferiti-le acestora un serviciu pentru care ei sa plateasca in contul lui Gabi. Practic, donati incasarile voastre din cateva ore lui Gabi. Puteti sa va si asociati cu cineva pentru un plus de succes al evenimentului. Voi va promovati afacerea si castigati clienti noi sau ii fidelizati pe actualii, iar Gabi primeste o sansa in plus la tratament. Win, win! In plus, clientii vor aprecia implicarea voastra in cazurile sociale.

- puneti o urna de donatii in sediul firmei voastre, indiferent de domeniul de activitate (magazin, restaurant, cafenea, pizzerie, sala de sport, salon de infrumusetare, orice alta afacere locala tranzitata zilnic de clienti etc.). Nu conteaza foarte tare aspectul, poate sa fie si un borcan/cutie decorata de Craciun, important e sa adune cat mai multi bani.

- dati o petrecere caritabila, iar incasarile sa fie donate lui Gabi. Aduceti o vedeta la petrecere, echipe de stand-up, animatori pentru copii sau... animatoare pentru tatici (de ce nu?!), actori pentru a juca o piesa de teatru sau orice va pofteste inima.

- donati-va ziua de nastere sau cadourile de Craciun. Rugati-va cunoscutii care in mod normal v-ar cumpara cadouri si flori sa doneze acei bani in contul lui Gabi. Un dar mai pretios ca asta nu puteti primi nicicand de ziua voastra: sanatate pentru un copil.

- faceti o prajitura buna de casa si oferiti-o prietenilor / vecinilor contra unei donatii modice. Sigur va fi apreciata, dulciurile de casa, curate, nu se compara cu chimicalele de prin cofetarii si magazine. In plus, le va aminti si lor gustul copilariei. Faceti un tort, un cozonac, niste gogosi, placinte cu poale-n brau, lapte de pasare sau ACEL dulce la care va pricepeti mai bine si stiti ca nu dati gres. ;) 

- fiti bona cateva ore pentru copiii prietenilor sau vecinilor. Parintii primesc un sprijin si stiu ca au copiii pe maini bune, voi va distrati in lumea lor vesela (daca aveți si voi copii, cu atat mai multa veselie), Gabi primeste speranta cu fiecare leu incasat de la voi pentru el.

- scrieti un articol pe blogul / site-ul / contul vostru. Cu cat ajunge informatia la cat mai multi oameni, cu atat cresc sansele de reusita. Dureaza cateva minute si nu consuma multe resurse.

- puneti o vorba buna la fundatiile / ONG-urile pe care le stiti sau cu care au colaborat apropiatii vostri. Gabi a avut o copilarie plina de lipsuri, macar de acum inainte sa duca o viata normala.

- vorbiti in cercul vostru de cunoscuti despre acest caz si oferiti datele mamicii Oana pentru mai multe detalii.


Anul acesta, greii fotbalului romanesc de la Dinamo si Rapid au sustinut pe stadionul din Stefan cel Mare un meci caritabil. Nume mari ca Mircea si Razvan Lucescu, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Ioan Andone, Florentin Petre, Danciulescu, Kirita, Margaritescu, Lupescu, Raducioiu, Marica, Zicu, Rat, Narcis Raducan si multi, multi altii au oferit suporterilor un meci istoric si lui Gabriel Balacean speranta ca va reusi sa tina sub control boala. Insa banutii adunati nu au fost suficienti pentru tratament in Franta.





SURSE DE INFORMARE: 


- Oana Balacean, mama lui Gabriel Balacean: https://www.facebook.com/oana.balacean. Cine doreste numarul de telefon, sa imi scrie in privat sau sa i-l ceara direct doamnei

- campania de strangere de fonduri pe Facebook dedicata lui Gabi Balacean: https://www.facebook.com/donate/563072587803191/2493953807485238/






Leu cu leu se aduna, credeti-ma. 10 lei poate nu inseamna pentru voi nici pachetul de "pufaitoare", nici pranzul pe azi. Pentru Gabi, 10 lei inseamna VIATA, inseamna SANATATE! Daruiti-i cu drag! Uitati-va in ochii seci de lacrimi ai acestei mame disperate, ajunsa la capatul puterilor si cautati in portofel macar...10 lei.


PS. Am gasit pe birou acest biletel. M-a busit plansul. Va impartasesc mesajul si va spun la randul meu: MULTUMESC pentru ca l-ati salvat pe Gabi!




SHARE, va rog!



UPDATE 9.12.19


Starea lui Gabriel e tot mai precara, abia reuseste sa se odihneasca doar cand e rapus de oboseala. M-a socat azi o vorba a mamei sale: "Abia la 7 dimineata a reusit sa lesine". Bietul copil a ajuns sa numeasca somnul "lesin", caci odihna ii lipseste cu desavarsire...

Nu stiu daca o sa fiti in stare sa cititi postarea plina de durere de mai jos. Eu v-o las. Numai o mama poate intelege cat de greu e sa-ti privesti cu neputinta copilul aflat in chinuri. Numai o mama poate intelege cum poate cineva rezista nopti in sir fara somn, cu teama in suflet ca daca adoarme, la trezire nu-si mai gaseste copilul viu...




Stiu, Gabriel nu mai e un copilas bucalat, cu falcute si ochisori curiosi. Dar tot COPIL e! Unul BUN, un copil ce merita o sansa, merita sa il ajutam! 💖💖💖




UPDATE 11.12.2019, ora 12.30



Mamicile Mai Tari Ca Google, MMTCG ❤️, se alatura campaniei si se mobilizeaza fantastic in sprijinul lui Gabriel Balacean.

Multumesc tuturor pentru eforturi, multumesc din inima draga Bianca Potyesz pentru ca n-ai ramas indiferenta la chinul unui copil, la durerea unei mame. Un LIDER de grup si un OM exemplar! Ma inclin! 



Pana in acest moment, s-au strans pentru Gabriel aproape 10.000 de euro! Multumesc din inima! Haideti, inca 5-6000! :) 




UPDATE 11.12.2019, ora 23.50


Rad si plâng in acelasi timp. Sunt asa de fericita ca nu-mi gasesc cuvintele sa va multumesc TUTUROR indeajuns pentru fiecare leu virat in contul lui Gabriel Balacean, pentru fiecare lucrusor donat, pentru fiecare gest si daruire, pentru fiecare gand bun si rugaciune, pentru fiecare lacrima, pentru fiecare cuvant spus mai departe celor ce pot ajuta, pentru TOT efortul vostru!



Impreuna am reusit sa strangem banutii necesari primei operatii, cel mai important pas a fost facut!  Mama lui Gabriel, Oana Balacean a luat deja legatura cu dl. Doctor sa demareze procedurile pentru interventia chirurgicala cat mai curand. #Donatiile si campaniile in curs trebuie #sa #continue, chinul lui Gabi nu se opreste dupa ce coboara de pe masa de operatie. Vor urma tratamente costisitoare, sedinte de recuperare si drenaj limfatic, alte operatii. Medicii estimeaza un sir lung de proceduri in decursul a 4-5 ani pentru ca Gabriel sa duca o viata relativ normala. Dar e un inceput, o minune pentru Gabriel dupa 16 ani de chin.

Multumesc din toata inima draga Bianca Potyesz si grupului tau fantastic de mamici din Timisoara, @MMTCG. Ati facut minuni in ultimele 24 de ore! Voi dovediti inca o data ca dragostea de mama, omenia si darnicia nu se termina dincolo de granitele orasului, ci sunt nemarginite!

Multumesc mamicilor mele de suflet din Popesti care mi-au fost alaturi si de data aceasta. Ingeri pe Pamant, va iubesc! Stiu ca stiti, doar va aduc aminte!   

Sa NU incetati niciodata sa credeti in MAGIA si SPIRITUL CRACIUNULUI, nu incetati sa credeti in MINUNI!


UPDATE: 11 decembrie 2022



În decembrie 2019, strângeam împreună cu voi, în doar câteva zile, 24.000 Euro pentru #GabrielBalacean. Minune de Crăciun! Mulțumesc încă o dată vouă, oamenilor cu inima uriașă, minunii Bianca Harasim, mămicilor MMTCG și bineînțeles, mămicilor din Popești Leordeni pe care m-am putut baza mereu în campanii umanitare, îngeri pe pământ.
Pe atunci, medicii estimau cca. 4-5 ani de operații și tratamente. Cine ar fi crezut că în doar 3 luni, lumea întreagă se va schimba complet, iar pandemia va face imposibile operațiile și investigațiile medicale de nivel înalt?!

Gabriel și mama lui, Oana Balacean, au fost programați extrem de târziu la clinica din Franța pentru evaluări și investigații, au fost acolo în vara lui 2020 și prima operație încă nu a putut fi efectuată nici în 2022. Timp luuung în care durerile lui Gabriel au crescut, starea lui de sănătate s-a deteriorat și numai tratamentele superficiale și drenajul limfatic periodic îl mai ajută.
 
Totul e scump, costurile tratamentelor sunt enorme, banii se scurg ca șiroaiele de limfă din piciorul lui Gabi: fără oprire...


Pentru a-și susține ședințele de drenaj limfatic și medicamente, Gabriel și mama lui au găsit o soluție temporară să mai strângă bani: printre dureri și lacrimi, pregătesc dulcețuri și alte bunătăți. Le puteți cumpăra de pe pagina Cămara lui Gabriel.
 
Vă rog din nou să-l sprijiniți cu orice sumă puteți, fie că doriți sau nu dulceață în schimbul donației:
RO72RNCB0094164998250001
beneficiar: Balacean Gabriel
detalii: donatie
 
Mulțumesc tare mult!






2 comentarii:

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)