luni, 2 noiembrie 2015

Elegante prin toti porii

Eli Laslean
De-a lungul timpului am intalnit femei si femei. Unele care si daca-si puneau un sac pe ele tot le statea bine. Altele cu straie scumpe asezate pe corp ca pe gardul prefecturii. De unde aceasta discrepanta? Din interior, as spune. Tine de atitudine, stil, modul in care sunt privite lucrurile, increderea in sine, nu neaparat de brandul brodat pe eticheta. Intr-un cuvant, eleganta interioara. Acea forma a elegantei caracterizata prin decenta si bun gust, prin alegeri inspirate si gandite.


O femeie stapana pe sine stie ca-i va sta bine acea rochie, acei pantofi, va fi eleganta si la exterior, va sti cum sa isi controleze miscarile, emotiile, starea. O femeie eleganta n-o sa injure ca la usa cortului si nici n-o vezi cu gene-paianjen si buze de camila. N-ai s-o auzi plangandu-si de mila, barfind, judecand pe altii si asteptand sa crape capra vecinului. Va sti sa pretuiasca frumosul, sa rasplateasca efortul, sa ofere zambet, sa se implice in viata sociala si sa contribuie activ la dezvoltarea comunitatii din care face parte.


Eli Laslean
As indrazni sa spun ca eleganta se invata, nu te nasti cu ea. Incepand de la banalele replici ale mamei "tine spatele drept", "aranjeaza-ti parul", "imbraca-te ingrijit", "sterge-ti pantofii de praf", "vorbeste
frumos", "saluta", "multumeste" si pana la statutul de "doamna eleganta" in adevaratul sens al cuvantului... e cale lunga, anevoioasa si cu multe ispite. Mai nou, s-a creat o comunitate feminina in sprijinul dezvoltarii personale a femeilor - Comunitatea Chic-Elite. Aceasta isi propune sa contribuie la succesul pe plan personal al femeilor prin sfaturi, suport moral, exemple pozitive, consultanta de specialitate, ajutandu-le sa isi indeplineasca visele, sa puna bazele unei afaceri proprii, sa isi slefuiasca pasii in cariera, sa-si duca la bun sfarsit proiectele, sa le intareasca increderea in fortele proprii. Practic, se ocupa de eleganta interioara, de finisarea acelor trasaturi care fac distinctia dintre o femeie si o femeie eleganta.

Chic-Elite Ellis
In ultimii ani, din fericire, emanciparea femeii a luat amploare si incep sa iasa la lumina femei indraznete, antreprenoare de succes, doamne frumoase si elegante atat fizic cat si spiritual. Un exemplu de femeie eleganta care imi vine in minte acum e prima doamna a tarii, Carmen Iohannis. Mereu sigura pe ea, cu atitudine pozitiva si tinute care-i pun in valoare atuurile trupesti. Ce-i drept, de eleganta exterioara se ocupa Eli Laslean, creatoarea care a pus bazele casei de moda ELLIS acum vreo 20 de ani, un nume de referinta pe harta modei si rafinamentului.

Imi doresc sa vad in jurul meu tot mai multe femei frumoase, ingrijite de persoana lor, sa le privesc cu nostalgie si admiratie, sa le pretuiesc munca si eforturile, sa le dau exemplu. Sper ca prin platforma de mentorat Chic-Elite sa se atinga aceste dorinte si asteptari ale mele, sa fie invatate sa nu uite de eleganta interioara caci totul se reflecta in afara, afectandu-ne pe toti. E crucial sa te simti bine in propria piele, discuti altfel cu cei din jur, emani bucurie si pofta de viata, este dorita in cercurile sociale, influentezi - poate - decizii.

Daca ma gandesc bine, ca femeie, oricare dintre noi poate pune umarul la evolutia comunitatii. Cu grija pentru propria persoana si implicare activa in societate, sa fim mai bune, mai frumoase, mai elegante.
Elegante prin toti porii!



*Articol scris pentru SuperBlg 2015, proba 12, Traieste cu eleganta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)