luni, 28 martie 2016

Si florareasa-i FEMEIE

trandafiri iris
Cu migala, dragoste de flori si frumos, cu entuziasm si dibacie, alegea in fiecare zi cele mai proaspete si parfumate flori pentru a fi daruite cu toata inima altor femei. Oricat de pretentios ar fi fost clientul, reusea sa ii insenineze ziua cu cate un buchet special, creat cu maiestrie.

Crescuse intr-o florarie din Bucuresti inca de cand invata sa faca primii pasi si stranuta de la polenul galben al crinilor. Obisnuia pe atunci sa-si bage nasucul mic si carn in cupele albe pana-i ramanea strat gros de polen pe varful nasului. Stia o multime de secrete ale florilor, cum sa le combine in buchet, cum sa le pastreze pentru a rezista mai mult indiferent de anotimp, cand se ofera flori cadou cel mai des, cui si pentru ce ocazie. Pentru ea, florile reprezentau totul. Zi de zi, in timp ce facea aranjamente florale, se pierdea in fiecare poveste a clientului care-i comanda flori in micul ei atelier de aranjamente cu dichis si bun gust.

Zilele de martisor erau cele mai aglomerate, abia prididea sa termine comenzile ce-i veneau ca pe banda rulanta. Urma apoi Pastele, cele doua sfinte Marii si multe alte zile onomastice de peste an, sfarsitul de an scolar si inceperea unuia nou, ocazii cu care incepea sa-si doreasca tot mai mult sa aiba o florarie online doar a ei. Poate asa n-ar mai fi indurat nici frigul, nici arsita, ar fi lucrat cu si mai multa placere pentru fiecare buchet nou creat, pentru fiecare cosulet cu trandafiri sau lalele. In plus, ar fi putut livra flori la domiciliu si ar fi ales de comun acord cu clientul cand sa se faca fiecare livrare de buchete. Insa era numai un vis al ei, unul nespus nimanui. 

Intr-una dintre acele zile aglomerate de la inceput de martie, ii intra pe usa un tanar chipes, inalt si cu postura dreapta, cu o infatisare tare placuta. Prima oara nici nu l-a zarit prea bine si usor iritata pentru nemultumirea altui client, i-a cerut pe un ton de gheata sa-i spuna ce flori vrea, sa se hotarasca mai repede ca deja asteapta multa lume. Misteriosul se uita cand la buchetele de lalele multicolore, cand la picaturile de roua de pe petalele trandafirilor, cand la bujorii din obrajii floraresei, tot mai pronuntati. Privirile celor doi se intretaiasera deja de cateva ori si juna specialista in minunatii florale si-a dat seama cat de mult gafase. Clientul e client si a fost urat din partea ei sa se rasteasca in asa mod copilaresc. Ar fi vrut sa intre in pamant de rusine de s-ar fi putut. 

In incercarea de a-si repara greseala, zambind, se apropie de tanar. O fulgera insa un fior din crestet pana-n calcaie si abia ingaima cateva silabe. Fastacindu-se ca o adolescenta, a reusit sa creeze totusi un superb buchet de primavara, cu flori de sezon, cu multe frezii, lalele si crengute de liliac. I l-a inmanat tremurand de emotie iar inima-i batea sa-i sara din piept. N-a mai avut puterea sa-l intrebe pentru cine e acel buchet superb, asa cum facea mereu.

Cateva zile mai tarziu, la prima ora a diminetii, un curier cu un buchet mare de flori in mana se proptise in usa florariei sale. 

- Sunteti domnisoara Amalia?
- Da, eu... Dar, ce-i cu aceste flori?
- Ma ocup cu livrare de flori de multumire in Bucuresti si mi s-a dat adresa Dvs. Va rog sa-mi semnati.
buchete de flori online

Surprinsa peste masura si emotionata, ii semneaza curierului apoi intra in florarie. Nedumerita, cauta orice indiciu, sa afle de la cine-i acel splendid buchet de irisi si trandafiri albi pe care tocmai l-a primit. Intre petalele violet gasi o micuta felicitare scrisa de mana, din stilou:


"La multi ani de Martisor! Si tu esti FEMEIE, meriti un buchet de flori de ziua tuturor femeilor! Esti una chiar foarte frumoasa! 
Cu admiratie, un client pe care l-ai luat la rost de 8 Martie"



buchete de flori online



*Articol scris pentru Spring SuperBlog, proba 10, Buchete surpriza! Flori livrate acasa sau la birou! Sponsor livrarefloribucuresti.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)