joi, 5 martie 2015

Un LUX care NU COSTA

De-ar fi posibil sa dau timpul inapoi, n-as schimba absolut nimic. Am trait mereu dupa pofta inimii: am iubit, am parasit, am bocit, am ras, am castigat, am pierdut, am invatat, am riscat, am cazut si m-am ridicat, am fost loiala sau m-am razbunat. Totul mi-a fost de folos pentru a evolua si a aprecia ceea ce am azi, ceea ce sunt azi. N-ar fi fost posibil fara cele de mai sus in niciun capitol al vietii mele. Acum stiu ce inseamna fiecare in parte. Stiu ce inseamna sa te rasfeti la fel de bine cum stiu ce inseamna sa rabzi. Succesul implica munca, determinare, riscuri asumate, decizii luate la timpul potrivit, parteneri pe care sa te poti baza oricand. Iar cel mai bun partener a fost mereu cel care mi-a pus verigheta pe deget, una la fel ca a lui. In orice am facut impreuna, am stiut ca pot conta pe el neconditionat.

La fel s-a intamplat si cand am inceput sa investim serios in viitorul nostru. Au fost zile si nopti in sir in care am facut strategii, planuri, am cercetat si verificat diverse cai de a ne atinge visurile. Unele planuri s-au naruit din fasa, altele au prins contur, insa nu suficient de rezistent si s-au spart la primul contact cu exteriorul, altele s-au consolidat in timp si s-au materializat frumos. Si-am sa detaliez in randurile de mai jos cum cred ca as  putea sa-mi ating un anumit obiectiv cu eforturi financiare minime si riscuri asumate responsabil.

Pana sa ajung in presa si publicitate, am mancat o paine calda din imobiliare si o felie subtire din asigurari. Prin urmare, am fost in permanenta la curent cu ceea ce inseamna banul si jocurile lui, riscurile financiare, creditele de nevoi personale, creditele ipotecare, creditele cu sau fara garantie, in lei sau in valuta, institutiile financiare, astfel ca mi-a fost usor sa aleg anumite servicii atunci cand am fost nevoita. Din fericire, n-a trebuit sa apelez prea des la vreo companie de brokeraj pentru a obtine finantare. Insa o scanteie aruncata de un client de-al meu m-a facut sa ma gandesc serios la o posibila
afacere noua pe care as putea miza in viitorul apropiat si care-mi surade al naibii de tare: o afacere in franciza. Ei, acum da-i si sapa! In ce domeniu ar fi mai potrivit? Degeaba ai cativa banuti de investit in pusculita si cap in partea de sus a gatului. Iti trebuie si creier in el ca sa alegi ceva ce-ti poate aduce profit, nu sa te-arunci inainte ca la cozonac, fara sa-ti pese ca o sa faci aripioare si sunculita.

Odata aprins beculetul, incepem sa ne intindem antenele in dreapta si in stanga. Stim ca merg tare bine afacerile din domeniul alimentar, insa pentru asta ai nevoie de vad bun si chiriile in zone cu vad nu-s prea accesibile pentru un start-up. In plus, la tot coltul de strada au aparut covrigarii si fast-food-uri ca ciupercile dupa ploaie. La fel cafenelele. Luam in calcul ca vom avea nevoie de un spatiu numaidecat. Cum noi ne-am mutat de curand intr-o zona rezidentiala, o varianta ar fi sa punem la bataie casuta veche. E oarecum aproape de centru, zona linistita, civilizata, usor accesibila de oriunde din oras. In acest mod n-ar mai trebui sa investim intr-un sediu nou. Insa aici nu putem porni orice ne trece prin cap. La sugestia unui prieten, ne interesam de o franciza in domeniul financiar bancar. Ne-a spus ca AVBS Credit ar oferi gratuit o astfel de franciza. Nu suna rau deloc! Intram mai intai pe avbs.ro sa cautam cateva informatii generale. Ne facem o prima parere, ne incanta, vrem sa obtinem mai multe informatii.
avbs credit broker de credite

Luam initial legatura telefonic, in incercarea de a stabili o intalnire cu cineva din interior. Surprinzator pentru noi, chiar a doua zi dl. Valentin Anghel (fondatorul si directorul general al companiei) ne invita la o discutie detaliata. Aflam o multime de lucruri mai mult decat utile de la dumnealui. Ramane sa intocmim noi un plan de afaceri, sa punem in balanta riscrile si beneficiile si sa luam o decizie in acest sens, daca dam sau nu curs unui astfel de parteneriat.

Cum franciza poate incepe sa functioneze cam in 3 saptamani de la demarare,  ne gandim la aspectele de ordin tehnic pe care noi ca francizati ar trebui sa le indeplinim cel putin in prima jumatate de an de la punctul de start:
- taxa de franciza - zero;
- chirie sediu - nu e cazul, renovam si reamenajam casa in care am locuit, e mai mult decat potrivita;
- utilitati - avem deja linie de internet de mare viteza, telefonie fixa, utilitati de baza (ca doar nu-i casa pustie);
- mobilier si accesorii de birou - e necesar sa facem un buget si sa vedem cum ne organizam si ce cumparam pentru inceput;
- salarii angajati - aici trebuie sa gandim un sistem bine pus la punct de remunerare a personalului si de incurajare a competitiei si dezvoltarii profesionale. Stim ca vom avea suportul AVBS in ceea ce inseamna instruirea, insa daca angajatii nu-s motivati, nu-i de ajuns.
- cheltuieli administrative - cu infiintare societate,  HR, contablitate, marketing, diversi furnizori de servicii;
- cheltuieli neprevazute legate de logistica si nu numai.

Tragand linie, ne dam seama ca e mult mai avantajos sa preiei o afacere in franciza decat sa pornesti din zero absolut. AV Broker Solutions o sa ne asigure tot suportul, toata baza, noi venim numai cu un buget initial pentru a sustine afacerea la inceput, pana incep sa se miste putin lucrurile. Avand in vedere ca vom lucra cu majoritatea institutiilor financiare bancare prin AVBS, ne va fi mai usor sa oferim o gama variata de solutii de creditare: de la credite pentru achizitia de locuinte (credite ipotecare, credite Prima Casa, credite imobiliare), la credite de nevoi personale, carduri de credit, refinantari si credite pentru IMM-uri.

In ceea ce priveste atragerea de clienti noi, deja ne-am gandit in prima faza la colaborari cu diverse publicatii si site-uri de anunturi, retele de socializare, magazine de amenajari interioare si articole pentru casa, parteneriate cu anumiti furnizori de bunuri si servicii complementare domeniului nostru. In online o sa ne ajute si aplicatia AVBS Credit, aplicatie gratuita disponibila numai pentru smartphone-urile Android si iOS. Dupa descarcare se introduce un cod unic 1234 si apoi poti sa calculezi si sa soliciti creditul pe care-l vrei.

Uh, la calcule si strategii stam binisor, vom vedea cum vom sta si cand vom da drumul efectiv la treaba. Eu sper ca in urmatoarea jumatate de an sa putem fi deja pe val. Am incredere in partenerul meu de acasa, am incredere in deciziile noastre si am incredere ca AVBS Credit ne poate fi un partener de nadejde pe termen lung. Vom selecta impreuna oameni competenti care sa puna umarul la dezvoltarea business-ului, chiar daca eu n-am decat cunostinte de baza in domeniu. Cred ca ne vom asuma riscul de a prelua aceasta franciza. Stiti cum e, daca nu risti, nu castigi. Si daca stai cu mainile-n san, banii nu vor curge singuri!

Sa ai propriul broker de credite poate fi un lux, dar un LUX care NU COSTA!


*Acest articol a fost scris pentru competitia de bloguri SpringSuperBlog 2015 - proba 2, Un LUX care NU COSTA.

11 comentarii:

  1. Nu trebuia sa pui link-ul de atatea ori, e gresit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uh, da, acum vad "oricare cuvant" nu "fiecare cuvant"! Multumesc de atentionare. Oare se mai poate face ceva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, acum am vazut articolul tau, intr-adevar, link-ul catre www.avbs.ro trebuia pui NUMAI pe un cuvant cheie.
    Intreab-o pe Claudia daca mai poti face ceva, dar din ce stiu, daca ai inregistrat nu mai ai voie sa modifici.
    Dar ce, ai inregistrat deja? Deadline-ul este pe 8 martie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se parea mie putin aiurea sa fie de 7-8 ori acelasi link, insa am avut senzatia ca trebuie pus pe fiecare cuvant cheie. Sper sa se poata face ceva, in fond nu as modifica textul, nu scot niciun cuvant, nu adaug niciun cuvant.

    Asta e, din greseli invat :)
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca n-ai inregistrat, poti sa modifici.
      Niciun sponsor nu-ti va cere vreodata sa pui acelasi link mai mult de 2 ori. Acest lucru nu face bine din punct de vedere SEO nici blogului tau, nici sponsorului.
      Pe viitor sa tii minte!
      Te pup!

      Ștergere
    2. L-am inregistrat de parca au intrat zilele-n sac si n-aveam timp s-o fac alta data :(
      Multam de sfaturi!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Multumesc! Am nevoie, e prima provocare de acest gen pentru mine. Sper sa-i fac fata pana la final. :)

      Ștergere

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)