joi, 22 octombrie 2015

Dor de tine

depresie post natala
Te-ai intrebat vreodata cum e sa-ti fie dor de tine? De tine care esti aievea, in oase si carne calda, nu care esti departe. De tine care-ti auzi respiratia in piept, de tine care iti simti parfumul pielii fara niciun efort, de tine care-ti sprijini tampla in palma. Sa-ti fie dor de tine, sa nu te mai recunosti in oglinda dimineata, sa te-ntrebi de ce te priveste stramb strainul cel din oglinda si unde esti tu. Sa faci aceleasi lucruri care alta data iti umpleau ochii de fericire in boabe de diamant, iar acum sa n-ai nici cea mai mica tresarire, nici cea mai mica emotie, sa treca totul in banal si tern. Sa te trezesti din vise seci in vise reci, absurde, zi de zi. Sa-ti treci mana prin par si sa te gandesti cine ti l-a rarit asa de tare si cand. Sa fosneasca palma ta pe obrazul arid, brazdat de amaraciune. Sa-ti fie dor de tine.

Te-ai intrebat vreodata de ce patul ti-e gol si rece, respingator cand vrei sa pui capul pe perna? De ce televizorul vorbeste intruna, nebagat in seama de saptamani in sir? De ce telefoanele au murit in era comunicatiilor? Iar oamenii..., unde-au plecat cu totii, de ce-i orasul pustiu si portile legate?

Te-ai intrebat vreodata unde-i fericirea ta? Unde-i zambetul tau sau de ce s-a sters? Ti-ai spus ca vei fi fericit daca vei avea ceva anume. Acum AI acel ceva dorit, ravnit, trudit pentru el. Dar de ce nu mai esti fericit ori de ce te-ai mai zbatut in van vreme lunga ca sa-l obtii?

Cand toate intrebarile nu-si mai gasesc raspuns, inchizi ochii si ti-e iar dor de tine. Vrei ca visul prost pictat pe peretii mintii sa ramana vis, sa te trezesti si sa te regasesti in bucuriile mici si-n lucrurile simple. Sa fii iar in centrul universului, sa nu mai ratacesti pe orbita, in neant. Sa-ti regasesti calea, sa-ti identifici pasii si vocea. Sa fii tu din nou.

Dar tu n-o sa mai fii. Va fi doar
un strain in corpul tau daca in jur ramane ceata, daca nu gasesti bratul de care sa te prinzi, mana care sa te scoata la lumina. Si n-o sa-ti fie de nimeni dor asa cum ti-e de tine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)