miercuri, 23 martie 2016

Interviu fara freon

"Haplea Cucutescu, 33 de ani, casatorit, 3 copii, stagiul militar satisfacut, studii medii, cunostinte minime de limba engleza, pasionat de automobile si sofat, ultimul loc de munca SC..."

- In CV-ul Dvs. vad ca ati trecut ca ultim job "operator incarcare freon auto". Nu prea vi se potriveste postul ocupat anterior cu ceea ce cautam noi acum.
- Stiu, stiu, domnisoara, dar sunt dispus sa fac o reconversie profesionala, am nevoie de un loc de munca sigur, am destul de multe linguri la cina. Pana voi reusi sa ma adaptez in noul orasel si sa pun bazele unei afaceri in domeniul in care-s specializat... mi se raceste si limba-n gura. Ma gandesc sa-mi deschid la un moment dat o mica afacere locala, sa ofer servicii de reincarcare freon si igienizare aer conditionat auto.
- Sa inteleg ca daca va angajam... o sa ne lasati balta dupa 3-4 luni petrecute in firma?

- A, nuu, inca n-am destule fonduri pentru a porni ceva pe cont propriu, dar din experienta mea de 10 ani doar intr-o firma specializata in lucrul cu freon auto in Bucuresti, tot acolo-mi sta gandul, va dati seama. Mai ales ca tinerii din ziua de azi sunt mai comozi, vor mai mult confort, sunt dispusi sa dea bani grei pe masini mai ieftine sau mai scumpe si sa aiba toate facilitatile posibile. Cei mai multi fac economii si-si iau masini cu banii jos, dar ii darama cheltuielile cu intretinerea. Ca o masina are nevoie permanenta de investitii in carburant, piese de schimb auto, asigurari, impozite si taxe pentru masina, rovinieta, cauciuri noi, diverse revizii si reparatii periodice sau ocazionale, igienizare masina, curatare AC, filtre si cate si mai cate. O masina e un adevarat devorator de bani. Sunt convins ca as avea clienti destui.
- Cam cat costa sa schimb freonul la masina, sa am permanent aer conditionat auto? Asta ca tot vine arsita verii in curand si ma trec fiori pe sira spinarii cand ma gandesc ca iar trebuie sa apelez la fondurile de rezerva si sa-mi stric planurile de vacanta doar ca sa nu nadusesc in trafic.
- Unde am lucrat eu in Bucuresti, pretul pentru incarcare freon si pentru igienizarea instalatiilor aparatului de aer conditionat auto pornea de la 49 lei. Ne si deplasam la adresa clientului, practic faceam incarcare freon la domiciliu, plus revizia aparatului. La domiciliu costa cam 95 lei.
- Era necesara interventia asta?
- Obligatoriu! Altfel am fi incarcat cam degeaba freonul in instalatie. In timp, din cauza umezelii, pe instalatii se depun bacterii si se emana mirosuri urate in masina. Nu e sanatos sa stai intr-un mediu plin de bacterii. Aerul ala face rau plamanilor nostri. Oricum, procedura de igienizare si indepartare a mucegaiului era relativ simpla, de vreo 15-20 de minute. Aveam un agent special de tip aerosol pe care-l foloseam. Prin recircularea agentului aerosol (spray) se curata perfect vaporizatorul, filtrele, conductele, gaurile de ventilatie.

igienizare climatizare freon auto

- E vreo diferenta daca am Dacia Logan sau BMW?
- Niciuna, era acelasi tarif indiferent de marca, model, anul de fabricatie al masinii, urmam aceeasi procedura de curatare a mirosului din sistemul de aer conditionat.

igienizare climatizare auto

- Si cu freonul era la fel, faceati incarcari si la domiciliu?
- Sigur, era mai comod pentru client sa venim acasa sau la locul de munca si sa-i incarcam instalatia de climatizare a masinii cu freon. Aveam o unitate mobila care se depasa, dotata cu toate cele necesare unei incarcari profesionale. Mai intai verificam care-i tipul de freon pe care trebuia sa-l utilizam in functie de masina si in ce cantitate. Cu aparatura de ultima generatie scoteam freonul si uleiul vechi, apoi faceam vidarea, verificam sa fie etansa inchiderea si incarcam instalatia cu freon auto nou si completam uleiul. Executam teste de functionare si daca nu constatam nimic anormal, era gata lucrarea. Simplu, rapid si ieftin.

freon auto la domiciliu

- Nu stiu ce sa spun despre postul vacant din firma, daca v-ati descurca sau nu, insa un lucru mi-e clar: sunteti un profesionist si stati bine la capitolul comunicare, sunteti cald ca... aerul din masinile cu sistem de climatizare defect. Maine pe la cat puteti veni pentru o proba de lucru?



*Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016, proba 8, Freon auto pentru o masina cool. Sponsor freon-auto.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)