marți, 13 septembrie 2016

Sub stăpânirea lui 13

marti 13 black cat ghinion noroc
Sursă foto
13! Sau XIII. Sau treisprezece. Ori treişpe. Câteodată 12+1. O duzină şi 1/12 din altă duzină. Dama de pică, vecină valetului. Uneori 1 după amiază. Radical din 169. Primul număr prim format din două cifre diferite, la rândul lor numere prime: 1 şi 3. Ultima piesă lajocul de rummy. 3 la puterea a doua adunat cu 2 la pătrat. Spaima superstiţioşilor. Numărul detestat de americani şi rar întâlnit peuşa lor de la intrare. 31 citit de la coadă la cap. Simbolul grafic al pisicii negre.


Ştiu, eşti nedumerit ce-i cu atâta 13 în articolul de azi. Hai să te luminez: începe SuperBlog, ediţia aXIII-a la 1 octombrie şi-mi anunţ participarea cu surle şi trâmbiţe azi, marţi 13, ora 13.


Mă declar în pană gravă de idei geniale, generatoare de articole de 100 de puncte, însă lista scurtă a sponsorilor îmi dă apă la moară şi mă-mbie să-mi ascut creionul. E musai să le şterpelesc măcar un premiu stimabililor (în)juraţi şi să urc în top 13.


Momentan sunt 10 sponsori anunţaţi, unul mai fălos ca altul. Totuşi, parcă văd că mai scoate Claudia din mânecă încă vreo trei sponsori zbanghii şi veseli sau stoarce din pământ, din iarbă verde încă 3 probe de la cei deja intraţi în horă. Nu de alta, da' să nu strice feng-şuiu' ediţiei 13. 




13 motive să particip la SuperBlog 2016



    logo superblog
  1. dacă am participat deja la 3 ediţii, trebuie să mai particip la încă 1, pentru că 1 şi 3 puse alături formează 13
  2. cercetătorii britanici spun că dacă nu-ţi foloseşti creierul la maxim, se stafideşte; nu risc să am un creier în stare flască, atrofiat
  3. 1 octombrie pică sâmbătă, deci începem cu o pauză de relaxare, doar n-o să scriem în week-end. Pauzele lungi şi dese...
  4. primele note apar abia după ce am înscris articolul cu nr. 3, suficient cât să mă ambiţioneze să continui chiar dacă la proba 1 am o notă de să se spele pe cap tot neamul juriului; uh, iar cifrele 3 şi 1!
  5. pot să mă laud că sunt participantă într-un concurs serios, cu tradiţie: a XIII-a rundă de confruntări superblogosferice
  6. la proba 13 de primăvara trecută, cea propusă de Salon du Mariage Toujurs l'Amour, am fost câştigătoare. L-am înviat pe Don Corleone pe ritm de tarantelă şi m-am ales cu un voucher de relaxare la Complex Săftica
  7. vreau să mă bat în idei cu câştigătorul celui de-al XIII-lea trofeu SuperBlog, să-l învăţ minte şi data viitoare să nu mai aibă tupeul să concureze cu mine! Am mintea odihnită şi-o să scriu pentru SuperBlog şi când voi aştepta poştaşul să-mi aducă pensia pe prispa casei.
  8. scap de dat cu mopul şi de bucătărit timp de 2 luni (mă rog, încă negociez cu fiica-mea situaţia asta)
  9. sper să fie gala sponsorizată de Ryanair şi să ne facă supriza de a o organiza în Croaţia, dar nu în oraşul omonim cu moneda botswaneză. M-am răzgândit, accept şi acel oraş-cetate. În fond, orice femeie trebuie să ajungă acolo măcar o dată-n viaţă.
  10. dacă n-o să câştig nimic toamna asta, mai am timp să învăţ o poezie frumoasă pentru Moş Crăciun. Ştiu că el nu e chitros, mi-o oferi măcar o bomboană pe băţ în schimbul poeziei "Moş Crăciun, ce ai în sac?".
  11. cresc exponenţial traficul pe blog, voi avea minimum 10 vizitatori în plus: membrii juriului
  12. am şansa de a-mi resuscita vocabularul de cartier când voi primi răspuns la contestaţii
  13. întreruperea bruscă a administrării de adrenalină superblogosferică poate crea sevraj, mai ales când cu doar o ediţie în urmă am avut supradoze la 12 probe din 16, fix la ora 23.59, ora la care mi-am înscris articolele în platformă. Să nu rămân cu sechele, Doamne fere'! 



13 obiective ale mele pentru SuperBlog 2016


  1. să mă clasez în primii 13
  2. să nu citesc articolele contracandidaţilor până nu validez articolul meu
  3. să câştig o brumă de premii
  4. să fiu finalistă fericită
  5. să mă-mbăt la Gală chiar şi doar cu cuvinte frumoase (tre' să fac asta o dată-n viaţă, acum ar fi o ocazie bună)
  6. să-nvăţ de la bloggerii veterani taine ale scrisului cu tâlc
  7. să mă-ntrec pe mine în articole creative
  8. să-mi aloc mai mult timp pentru scris
  9. să-nţeleg mai bine cerinţele probelor şi să cunosc ce aşteptări are juriul de la mine
  10. să n-am puncte de penalizare
  11. să-mi rămână contestaţiile nefolosite
  12. s-o stresez mai puţin pe Claudia
  13. să-i las lui Albert o imagine frumoasă pe cardul aparatului său foto 


13 lucruri nasoale despre SuperBlog


  1. ai la dispoziţie numai 7 zile să scrii un articol de 300 de cuvinte (deci medie de peste 40 de cuvinte / zi. Enorm! Ziua are 24 de ore, însă trebuie să mai şi dormi!)
  2. cel mai nasol moment e ora 23.59 al ultimei zile, spaima oricărui blogger, momentul de maximă tensiune. Atunci intri în fibrilaţii, dai din degete să-ţi iasă încă 200 de cuvinte şi te rogi fierbinte s-apuci să înscrii articolul fără penalizare.
  3. doar unii câştigă premii, alţii doar experienţă şi un loc fruntaş în coadă clasamentului
  4. un concurs antic, lansat în 2008, în care nu-s permise cuvintele şi expresiile lingvistice moderne cu k, q, i, îi, iii, cu sau fără liniuţă la mijloc (de ex.: partikip, dreaq, dak vi pe la noi să aducii berea şi miciii, măta aia săracă fără cratimă, frumoas-o, meam dat seama k îs frumy azi etc.)
  5. dacă n-ai pozele tale de introdus în articol, te obligă să pui sursa, n-ai voie să umbli cu şmangleala, deşi toată lumea ia moca poze de pe net 
  6. e interzis să copiezi. Ciudată regulă asta anti-plagiat! Cum să nu te lase să iei un pasaj de ici, unul de colo?! Doar nu află nimeni, juriile nu-s enciclopedii vii să ştie că textele nu-ţi aparţin 100% şi nici tu nu eşti nepotul lui Einstein să deţii un IQ peste medie şi idei perfecte pentru toate articolele.
  7. ai la îndemână doar 3 contestaţii deşi sunt 15-20 de probe şi se termină din prima săptămâna dacă eşti mai arţăgos; ar trebui măcar cu 10% mai multe contestaţii decât numărul total de probe, să-i conteşti şi ciulamaua soţului când s-a săturat săracul de "gătit" brânză cu roşii după 2 luni de SuperBlog
  8. ai voie să participi doar cu un singur blog, nu merge metodă "mai multe taloane răzuite, mai multe şanse de câştig"
  9. concursul se organizează numai de 2 ori pe an, astfel că devoratorii de adrenalină superblogosferică intră în colaps inspiraţional şi greva scrisului până la anunţarea unei noi ediţii
  10. dacă vii la Gală, Claudia nu te iartă, îţi pune microfonul în mâini şi, sub ameninţarea câştigării trofeului de anul viitor, te obligă să vorbeşti în public, să-ţi sugrumi toate emoţiile
  11. petrecerea de Gală ţine numai o noapte, nu trei ca în poveşti. Însă e atât de concentrată încât sar nasturii de la cămăşi şi pantofii din picioare pe ringul de dans, să ţii minte toată viaţa.
  12. vorbesc babele pe blogoşanţ că fiecare competiţie e înţesată de blogolteni, unul mai bun ca altul. Başca, unul BOTEAzat de popă cu numele Daniel a şi luat acasă un trofeu să aibă în ce pune pe masă prazul verde natural.
  13. odată ce te-ai molipsit de microbul SB, arar te mai vindeci. Specialiştii nu depun eforturi să găsească un tratament potrivit. Nici Mamele Omizi nu te mai scapă de boală, aşa că mare grijă dacă vrei să te înhami la aşa competiţie, mai ales contra mea!



Să fie cu NOROC! Sau cu Heineken la metru! Dar neapărat cu superbloggeri nebunatici, joviali şi creativi alături!


PS. Te las cu bine 13! Sau cu PISICA NEAGRĂ! :)



UPDATE 5 oct. 2016: Din motive personale independente de competiţie, mă retrag înainte de a participa la vreo probă. Urez succes şi inspiraţie celor rămaşi în caruselul SuperBlog! 
13 fie cu voi!

8 comentarii:

  1. Ce articol dragut! M-am distrat :) Iti urez ca 13 sa iti aduca noroc si sa iti indeplinesti obiectivele.
    Off Topic: Ai validat voucherul de la Saftica? Planuim sa mergem in octombrie sau noiembrie si voiam sa stiu daca ai reusit sa mergi. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam fain! Abia astept sa ne duelam in SB. :)

      N-am validat inca voucherul, am avut o vara full. Ma gandeam sa combin cu o iesire la pescuit ceva mai pe toamna pe Saftica, Balotesti ori Tancabesti si apoi sa ne incalzim si resuscitam ramele la Complex Saftica. :D

      Ștergere
  2. Tiii, ce ne-ai mai speriat! :)))
    Multumim (de 13 ori!) ca ne tii companie si toamna aceasta, abia asteptam sa ne recitim si sa ne revedem.
    Mult succes! Fie ca Sfantul Treispe sa fie cu tine! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Îți ador stilul de a scrie! :)) Daca vei aborda cu acelasi umor caracteristic si probele de la SuperBlog, te vad pe locul I! :) Mult succes și să ne vedem cu bine la Gală! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Locul 1?! 'ai di capu' mieu! Nici nu indraznesc sa sper mai sus de 13. :D
      Multam tare pentru apreciere si incurajari, sa ne vedem cu bine la Gala! :*

      Ștergere
  4. Începutul articolului m-a zăpăcit de tot, Mary! :)) Ai scris un articol lung, însă ai fi putut rezuma totul într-o singură și simplă propoziție: participi pentru că iubești SuperBlog-ul și pentru că SuperBlog te iubește!
    Ai evoluat atât de mult ca blogger! Spor, inspirație și succes să ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, dragă Alina, ăsta-i cusurul meu: vorbă lungă şi limbă lată. :))) Te pup!

      Ștergere

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)