sâmbătă, 15 august 2015

Cum ajung buticurile in faliment

In seara asta pe strada mea, acelasi magazin de unde am luat "laptele cu gust de lapte praf". Vanzatoarea matura in timp ce am intrat. Intreb daca mai e deschis, imi spune ca da, mai e deschis inca vreo ora. Ma-ndrept spre frigiderul cu mezeluri si lactate. Ea continua sa mature. Cer sa ma serveasca. Vine si deschide usa vitrinei. "Sper ca va spalati pe maini inainte sa ma serviti, da?". Se face ca n-aude. Insist: "Va rog sa va spalati pe maini inainte sa puneti mana pe alimente." Imi da imediat replica "Va dati seama ca o sa folosesc o manusa." "Totusi, ati adunat mizeria de pe jos acum o clipa, in fata mea, cu mainile goale..." Insista sa-mi dea asa produsele, cu nepasare. "Ok, daca-i asa de greu sa te speli pe maini inainte sa servesti un client dupa ce ai pus mana pe matura si alte unelte pentru curatenie, multumesc si o seara buna, eu de aici nu mai cumpar!"

Cam asa ajung patronii romani la sapa de lemn si se plang ca e invadata piata de Mega Image-uri si alte magazine internationale. Daca in prezenta mea vanzatoarea punea fara nicio jena mana pe mancare dupa ce a adunat mizeria de pe jos, fara un minim de efort de 10 secunde sa se spele pe maini chiar si dupa ce i-am atras atentia, nici nu vreau sa ma gandesc ce poate face cand e singura. Sa nu ne miram ca ne imbolnavim si nu stim de unde ni se trage. :(

Stiu, nu ne aflam in buricul targului ci intr-un cartier rezidential nou, DAR nu suntem la Cuca Macaii in 1900-toamna. Putin respect pentru consumator se impune. Vorbim de igiena in magazin alimentar. Apa este din belsug si Slava Domnului, e ieftina, 6 lei pe metrul cub. Si nu, nu i-as fi cerut sa se si dezinfecteze inainte sa revina in magazin. Oare de ANPC o fi auzit?! Daca nu, pot rezolva asta.

Un comentariu:

  1. ha!ha! si daca in locul vanzatoarei necunoscute ar fi fost mama dumneavoastra si v-ar fi comentat in genul:"Las' ca tot eu te-am crescut si pe tine si n-ai mai murit! Microbii intaresc imunitatea!"?!

    RăspundețiȘtergere

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)