joi, 29 martie 2012

Adieri de primavara

Am cautat in van "ceva" care sa ma incurajeze sa-mi reastern gandurile pe hartie. Luni in sir. Apoi mi-am spus ca n-are rost. Dar azi, ma simt in stare sa vorbesc, ma simt puternica, energica, vesela. E uimitor cum niste lucruri neinsemnate la prima vedere ne pot schimba radical starea de sprit.


Iubesc florile, le ador pot spune. Acasa nu mai am loc suficient pentru toate ghivecele de flori. La birou am alte 10 "flori vii". Ele sunt copii mei. Iar azi m-au rasplatit pentru toata grija pe care le-o port: o violeta a inflorit pentru prima oara anul acesta. O floricica mica, superba! Mi-a incalzit inima amortita de gerul iernii, mi-a adus o raza de soare in suflet. Mi-a alungat toate grijile de pe chip si am uitat toate zilele urate din ultima luna. Am zambit larg si m-am bucurat ca un copil in fata unei cutii mari de bomboane.

Acasa, alta surpriza:
floricica primita in dar de la nasa mea in urma cu doi ani, va inflori pentru prima oara in curand. Nu stiu cum se numeste, insa are un loc aparte in sufletul meu. Anul trecut a fost foarte afectata de iarna si au mai ramas din ea doar doua frunzulite. Suficient cat sa imi alimenteze speranta ca se mai poate face ceva, ca nu e totul pierdut. Si am avut dreptate. Acum e iar vesela, frumoasa si are muuulti boboci. Abia astept sa o vad in toata splendoarea in cateva zile. 

Asa fac mereu: ma agat de fiecare lucru mic si neinsemnat si ma bucur de tot ce ma inconjoara. Ma bucur daca afara e soare, ma bucur ca sunt sanatoasa, ma bucur ca am un sot minunat, ma bucur de tot ce pot. 

Candva eram indemnata sa gandesc pozitiv. Imi sfredelea creierul expresia "gandeste pozitiv!". Si nu reuseam. Azi, pur si simplu gandesc pozitiv! Si asta imi da putere sa merg mai departe, sa trec peste zilele cu nori, sa zambesc, sa simt... parfum de primavara in viata mea!

Zambeste si nimeni nu va sti cat esti de trist!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)