marți, 1 mai 2018

Isvoarele, balta de pescuit fara taxa aproape de Bucuresti

#destinatiedeweekend #isvoarele #pescuit #iarbaverde

Sambata am lucrat, iar dupa amiaza am dat o tura la balta de pescuit din Isvoarele (langa Hotarele), sa vad ce capturi au avut pescarii mei plecati inca din zori. Sunt 35 de km pana acolo, in jumatate de ora am ajuns. Drumul bun, strajuit cu plopi si cu nemarginite lanuri de rapita inflorita. Se merge pana in centrul satului, iar langa farmacie se face stanga pe langa un izvor amenajat (sunt mai multe de acel tip in sat), pe drum de pamant. A nu se confunda cu IZvoarele, alta localitate din Giurgiu, aflata la cca 75 km, care la randul sau detine o balta in mijlocul sau.


Balta Isvoarele, Giurgiu

Balta Isvoarele e un fost iaz piscicol, fara taxa si paza, salbatic. Ici, colo cate o masina cu pescari. Salbaticia ei m-a fascinat. Descult prin iarba deasa m-am simtit iar copil pe dealurile de la bunica. Am gasit si aceleasi buruieni si flori prin iarba, nu le mai vazusem de ani buni: traista ciobanului, coada soricelului, corovatica, tataneasa, voinicel, lumanarica. :)

Liniste :)


Privelistea pitoreasca, multa liniste, oracait de broaste si cantec de greieri, miros nebun de floare de salcam, corcoduse :D , animale care pasc linistite pe deal (capre, cai, vaci), rate pe balta, porci veniti sa se scalde in noroi ca la SPA, o vizuina de vulpe. Pentru adulti banalitate, pentru copii o curiozitate. Pe mal, pe unde a mai trecut picior de om nesimtit, se vad urme (PET-uri si ambalaje), in limite acceptabile avand in vedere ca e balta fara taxa. Pestele nu-i foarte mare, cat palma, dar care trage cat pentru un moft de pescar, nu revine acasa doar cu zeama: biban, rosioara, caras, sabioara. 

Drumul spre locul de pescuit


Loc ok pentru relaxare, gratar, picnic, plaja. Din loc in loc, sunt salcii si se poate sta si la umbra. Tantari nu am vazut. Nu merge joaca cu mingea, malurile sunt imediat abrupte. Merge bicicleta, trotineta, daca-s parintii prin preajma. 

Cine cui da energie?

La intoarcere am prins un apus de-mi venea sa opresc masina pe dreapta si sa ma satur de soarele in flacari. :) 

#devizitat ;)

______________________
Fotografii arhiva personala: 

Harta balta de pescuit Isvoarele, cum se ajunge la iaz dinspre Hotarele

Drum bun

Poduri peste raul Arges, unul vechi si unul nou

Pasari si animale scoase la pasune la marginea satului

Prin stanga acestei farmacii porneste drumul spre balta

Sir indian




Pescari de pescari, au incurcat firele :))))


Lebede de Isvoarele :)))))




Corcoduse

Salcami in floare



Inca putin si musca...


Porci la SPA


Alaptare in public




Vizuina de vulpe


13 comentarii:

  1. Pentru o persoana cu atat de nobile aspiratii pro- natura si environment, ar fi trebuit sa stiti ca intre 1 aprilie si 5 iunie este prohibitie la pescuit. Nimeni nu impusca o caprioara cu ied nu? Asa nimeni nu ar trebui sa prinda pesti cand ei se reproduc. Pescuitul ca activitate este deranjant pentru pesti in timpul prohibitiei si se sanctioneaza civil, pescuitul cu detinere de peste se sanctioneaza penal. MAI ALES pe o balta naturala. Sunt sigur totodata ca ati avut cele mai bune intentii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În perioada descrisă atât de frumos de domnul de mai sus ,am reținut că a prins doar un apus de soare de neuitat. Şi pentru ăsta e prohibiție?

      Ștergere
  2. Ce mai conteaza ce a scris autorul ... Important este stilul "Write Only" ! Pe cand prohibitie si la asta ????

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos, plăcut......așteptam ceva și pt 2019.

    RăspundețiȘtergere
  4. tot fara plata a rammas?stie cineva?

    RăspundețiȘtergere
  5. Din vara 2019 este cu plata... 15 lei / scula. Este administrata de primarie

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos ..mulțumim pentru prezentare..Și la mine la balta comana..Este frumos..

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe langa cum arata in poze, atat de urata este transformarea in realitate. Bineinteles, datorita tarusilor care lasa gunoaie la discretie si pe mal si in apa. Macar de ar avea bunul simt sa le puna intr-o punga. Asa zisa taxa, de ar folosi-o in servicii de curatenie, amenajare ceva cosuri de gunoi, avand in vedere faptul ca balta este full in weekend-uri de pescari.
    Pentru o relaxare in natura merge fara spatii cine stie ce de cort, in ce priveste activitatea de pescuit sportiv dupa noroc, zi si daca prinzi loc. Nu poti avea pretentii la 15 lei.

    RăspundețiȘtergere

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)