joi, 13 iulie 2017

Idei pentru relaxare (aproape) GRATIS in Bucuresti

Nu-i tragedie daca nu reusiti sa plecati curand in vacanta mult visata. Am sa va dau 42 de idei pentru a petrece o saptamana de concediu in Bucuresti, cu bani putini sau chiar GRATIS (lista se va actualiza daca-mi mai vin idei, mai treceti pe aici!). Sau ce sa faceti daca sunteti turisti in Bucuresti. Sau daca pur si simplu vreti sa iesiti din rutina si sa petreceti timp liber intr-o capitala europeana, intr-un "citybreak la Bucuresti", in week-end. Chiar si cand locuiti in Bucuresti puteti evada in locuri incredibil de frumoase din... Bucuresti. In graba noastra cotidiana, uitam complet sa apreciem farmecul Micului Paris, cu amprentele lasate de vreme. M-a inspirat o poza de ieri cu o maimuta deprimata ca nu are bani de plecat in vacanta, asa ca m-am pus pe scris si am creat un mic ghid turistic pe care sa-l folositi cand cautati idei de activitati gratuite in Bucuresti sau cu bani foarte putini, pentru adulti si pentru copii. 

Foto: arhiva personala

Activitati gratuite sau ieftine, dar care contribuie semnificativ la relaxare si stare de bine: 



1. in fiecare week-end, la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau au loc tot felul de activitati de divertisment, pentru intreaga familie (concerte, proiectie de film, teatru de papusi, ateliere creative, workshop-uri, concerte, parade, picnicuri, sport, yoga, cursuri, teatru de improvizatie, lectura etc.). Accesul e gratuit.

Foto: Roaba de Cultura

2. tot in parcul Herastrau, la intrarea dinspre Charles de Gaulle, au loc proiectii de desene animate sau filme de joi pana duminica, la CinePark, organizat de CreArt. Proiectii de film au loc si in Oraselul Copiilor in fiecare sambata, in prioada 8 iulie - 3 septembrie, in cadrul proiectului #filmlafirulierbii, organizat de Centrul Cultural pentru UNESCO. Acces gratuit.

Foto: CinePark

3. intrarea la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" costa 20 lei pentru un adult, prescolarii au gratuitate, copiii pana in 18 ani au gratuitate in perioada vacantelor. Muzeul este modernizat, copiii vor fi foarte incantati! Sau orice alt muzeu va atrage, unele se pot vizita gratuit sau contra unei sume foarte mici.


4. plimbare in Delta Vacaresti, pe jos sau cu bicicleta, descoperiti fauna si flora, faceti picnic pe iarba verde, la umbra unui pom, langa vreun ochi de apa, in cantec de pasarele, broaste, greieri. Accesul e gratuit, costa doar ce pui in cos, sa mananci pe iarba verde. Acces: putin mai jos de intersectia de pe Vitan Barzesti, din fata spitalului Sf. Ioan, apoi mai e o intrare jos la pod la Vitan, vis-a-vis de Autovit, mai e una la jumatate distantei dintre Autovit si Asmita Gardens, prevazuta cu covoras antiderapant si sarme de sprijin si mai e o intrare pe partea cu strada Savinesti. La ultimele doua intrari se poate intra cu bicicleta fara probleme. Cred ca mai e o intrare si in fata Asmita Gardens. Aa, intr-unul dintre turnurile Asmita este amenajat un observator si punct de belvedere cu acces gratuit.

Foto: arhiva personala

5. primbare prin zona veche a orasului si admirat arhitectura spectaculoasa, farmecul perioadei interbelice. Nu neaparat prin centrul vechi, unde-i haos, ci perimetrul Piata Romana, Dacia, Bd. Carol. Am pus poze in acest articol, sa vedeti orasul prin ochii mei. O sa fiti surprinsi de cat de frumos poate fi! Sau mergeti din Centrul Vechi pana la Piata Revolutiei, chiar si Amzei, sa vedeti cat de frumos sunt luminate noaptea cladirile de patrimoniu.

Foto: arhiva personala

6. vizita la Gradina Zoologica Baneasa. Biletul e 13 lei/adult, bebelusii au gratuitate, copiii platesc 6.5 lei. Dupa ce ati vazut animalele, pierdeti-va prin padurea Baneasa, pe potecile umbroase, stati pe o patura, mancati un sandwich si bucurati-va de racoare si aer curat.

Foto: arhiva personala

7. escapada in Parcul Natural Comana, la doar 35 de km de Bucuresti. Delta Neajlovului e considerata a doua delta a Romaniei. Pana acolo se fac jumatate de ora cu masina sau, daca nu aveti, exista maxi-taxi de undeva de la Eroii Revolutiei. Biletul nu cred ca depasteste 7-8 lei/persoana. Puteti admira in voie pasarile din observatorul ornitologic, face plimbari cu barca, merge in parcul de aventura sau pur si simplu sa va plimbati prin padure, pe traseele bine delimitate care pornesc de la Fantana cu nuc. Nu ramaneti acolo la fantana, e prea aglomerat si plin de manele si manelisti!

Foto: arhiva personala

8. o zi la Therme. Costa ceva mai mult decat activitatile anterioare, insa merita din plin rasfatul la cel mai modern SPA cu apa termala din estul Europei. Mai nou, acolo au plaja urbana exterioara, cu nisip si palmieri.

Foto: Therme Bucuresti

9. o seara la vreun festival, eveniment gratuit organizat de Primarie / CreArt / Arcub, ONG etc. Se apropie Festivalul Racilor la Taverna Racilor, o sa mai fie Teatrul sub Luna, Festivalul Strada Armeneasca, Parprika Fest pe terasa Berariei H, Festivalul Inghetatei in Kiseleff, Festivalul Berii, Festivalul International de Teatru de Strada, Copacul cu Carti in Izvor etc.

Foto: Taverna Racilor

10. o seara la concert de muzica clasica in Parcul Coltea, la Sinfonii de Vara. E fantastic de frumos sa auzi sunetul viorii la doar 10 metri de haosul din Piata Universitatii! Acustica e exceptioana, parca intri in alta lume!



11. "vanatoare" de concerte live la Arenele Romane, Piata Constitutiei, Piata Revolutiei etc. Cele mai multe sunt cu intrare gratuita. Totodata, va bucurati de imprejurimile acestor locuri, de cladirile impresionante sau cadrul idilic.

Foto: arhiva personala

12. o zi dedicata pentru „Teatru la Cinema”. Puteti merge in vreun cinematograf care ofera piese de teatru sau puteti merge in gradina TVR. Biletele sunt relativ ieftine, 19-30 lei.

Foto: arhiva personala

13. o zi doar pentru cuplu, 2-3 ore la un restaurant, terasa, film, teatru, stand-up comedy, one man show, spa, piscina, pizza, shaorma cu de toate, tir cu arcul, orice va face placere, doar sa va detasati de copii si grijile cotidiene.

Foto: arhiva personala

14. o intrare la un escape room cu prietenii. Biletele sunt ieftine, 35-50 lei/persoana. Cu cat sunt mai multe persoane, cu atat pretul scade. Experienta e inedita, practic intrati in alta lume, va deconectati complet incercand sa rezolvati puzzle-ul si sa descifrati misterul camerei. Fiecare escape room are alt specifici, piata e impanzita, aveti de unde alege! Sau mergeti la bowling, darts, karaoke, jocuri de societate etc.

Foto: Trapped

15. o escapada la pescuit, alaturi de pieteni, pe vreo balta din apropiere. Tarifele pornesc de la 50-100 lei/partida de 12 ore. Pescarii pot sta cu batul in apa, pescaritele se relaxeaza pe iarba. Unele balti au locuri de joaca si foisoare, se poate face gratar sau pur si simplu stati la umbra sub salcie.

Foto: arhiva personala

16. descoperiti forturile din jurul capitalei alaturi de Geoarhiva, un proiect al unui geograf foarte pasionat, Andrei Ionel. Plimbarile cu el sunt gratuite, pe jos sau pe bicicleta. Nu are taxa de participare, doar daca vreti sa faceti donatii pentru a-si edita propriile carti de geografie, in urma cercetarilor facute in teren. Daca o sa va placa geograful, poate veti merge si in excursiile organizate de el in afara Bucurestiului. Veti trai doar experiente inedite.

Foto: Geoarhiva (Arhiva de Geografie)

17. petreceti cateva ore cu copiii prin Popesti la Atelierele Despinei, Kid2Kids, KiddyKid, Casuta Aventurilor, atelierele oferite de Hortensia Stefan sau ce alte locuri speciale pentru ei mai sunt in zona voastra. Sau mergeti la Ludotech pe la Eroii Revolutiei, alt proiect fain. Costurile sunt mici, in functie de activitate (joaca, atelier etc.)

Foto: Atelierele Despinei

18. plimbare cu barca, vaporasul, hidrobicicleta pe lacurile mari (Tineretului, Herastrau, Cismigiu). Costul e pana in 20 lei
.
Foto: arhiva personala

19. plimbare cu bicicletele. Gratis daca aveti bicicletele voastre, 5 lei/ora sau 15 lei/zi in  parcurile Tineretului, Herastrau, IOR, in cadrul proiectului I'velo. Sau inchiriati biciclete de la centrele de inchiriere amplasate in centrul orasului, (I'velo Urban, primul sistem de bike sharing automatizat din Bucuresti). Puteti lua bicicletele dintr-un centru, va plimbati cu ele, apoi le lasati la alt centru, care va e mai la indemana. Abonamentul permite utilizarea bicicletei timp de 45 de minute, urmate de o pauză de 15 minute. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 45 de minute de pedalat, să o returneze la una dintre statiile I’Velo Urban. Depășirea celor 45 de minute de grație atrage costuri suplimentare (intre 4-25 lei, in functie de cat de mare-i intarzierea). Tarife abonament: 10 lei/zi, 35 lei/luna, 100 lei/an.

Foto: arhiva personala

20. iesire la iarba verde prin padurile din jurul Bucurestiului (Cernica, Snagov, Branesti, Comana etc.). Costurile sunt destul de reduse. Daca vreti si gratar, atunci cresc putin.

Foto: arhiva personala

21. plaja pe prima plaja ecologica special amenajata pe pajistea din Parcul Brancoveanu, aproape de Sala Polivalenta. Accesul e gratuit.

Foto: Matei Andreea

22. distractie in apa la parcurile de distractie Divertiland si Water Park Otopeni, strandurile Titan Cara, Ciurel, Vacaresti, Drumul Taberei, piscinele Premium Wellness, Daimon Club, Valea Iazurilor / Belciugatele, Rin Grand, Aqua del Mar Saftica etc.

Foto: Aqua del Mar Saftica

23. sport in aer liber, la aparatele din parcuri sau pe terenurile de sport cu iarba sintetica sau zgura (forbal, baschet, tenis etc.). Gratis sau contra unei sume modice.

Foto: Sudarena

24. miscare pe role sau pe skateboard in parcurile Tineretului, Eroilor, Herastrau, IOR, pe rampe special amenajate ori hai hui prin oras. Acces gratuit.

Foto: arhiva personala

25. vizita la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", mai ales cand sunt targuri de mestesugari si evenimente speciale, spectacole de muzica populara romaneasca sau ale minoritatilor. Bilete: 10 lei/adult, bebelusi gratuit, elevi 2.5 lei.

Foto: Anca Chirvase Oprea

26. o zi la Ferma Animalelor, in Pantelimon. Bilete: adult 12 lei, bebelus gratuit, copil 10 lei. Prichindeii sunt fascinati de animalute si pasari. Au posibilitatea sa le mangaie sau sa le hraneasca.

Foto: Ferma Animalelor

27. o zi la un show aviatic, cu demonstratii incredibile de indemanare, sa va stea inima in loc. In 22 iulie are loc BIAS 2017 la Romaero Baneasa (Bucharest International Air Show). In restul anului, puteti merge la aerodromul de la Clinceni. Tot acolo, puteti face sarituri cu parasuta, pentru senzatii de neuitat.

Foto: BIAS

28. terapie la salina din incinta Palatului National al Copiilor, Salina Sanatatii. O sedinta de 45 de minute echivaleaza cu 6 ore de stat intr-o salina obisnuita, concentratia de aerosoli fiind mai mare. Se foloseste sare netratata chimic, extrasa direct de la salina Slanica Prahova. Copiii se joaca in voie, nici nu realizeaza ca sunt supusi unui tratament de intarire a imunitatii si imbunatatirii functiilor respiratorii / ORL, tratament antialergie, antidepresiv etc.. Tarif: 25 lei / sedinta adult, 30 lei / sedinta adult + 1 copil, 42 lei / sedinta adult + 2 copii.

Foto: Salina Sanatatii - Palatul Copiilor

29. plimbare prin Gradina Botanica, printre sutele de plante rare, una mai frumoasa ca alta. La final de iulie, la Gradina Botanica va avea loc marele Picnic Shorts Up, eveniment organizat pentru al 4-lea an consecutiv. Film, muzică, arte multimedia, jocuri și ateliere interactive, plus un food-court cu bucătării urbane și experiențe gastronomice inedite. Bilete: 30 lei/seara sau 50 lei/abonament.

Foto: Gradina Botanica Bucuresti

30. o tura prin palatele splendide din Bucuresti, cele care vorbesc lumii istorie pura. Unele au devenit muzee sau sedii ale unor importante institutii si pot fi vizitate si prin interior (gratuit sau contra unei taxe modice), altele pot fi admirate doar la exterior. Chiar si asa, merita tot efortul. Palate de vizitat: Mogosoaia, Bragadiru, Ghika, Cretulescu, Sutu, Stirbey, Cantacuzino, Curtea Veche (Voievodal), BNR, CEC, CFR, Cotroceni, Parlamentului, Victoria, Cercul Militar National, Elisabeta, Palatul de Justitie, Palatul Postelor, Palatul Regal, Palatul Senatului (fost CC al PCR), Tinerimea Romana, Palatul Telefoanelor etc. La unele ador arhitectura, la altele luminile proiectate noaptea pe cladire.

Foto: arhiva personala

31. calatorie turistica cu autobuzele supraetajate RATB, Bucharest City Tour. Traseul cuprinde principalele atractii turistice din Bucuresti. Exista ghid audio inclusiv in limba romana, posibilitatea de a urca si cobori repetat pe traseu pentru a vedea mai de aproape anumite obiective, apoi a urca in urmatorul autobuz fara a valida bilet nou. Linia turistică este deservită (în perioada primavară - toamnă) de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care circula pe traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei. Copiii au sansa de a-si flutura pletele intr-o... "decapotabila uriasa". Bilete: 25 lei/adult, 10 lei/copil intre 7 si 14 ani, gratuit copiii sub 7 ani.

Foto: Bucharest City Tour

32. iubitorii de lectura se pot refugia la Biblioteca Central Universitară Carol I, Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Metropolitană, in salile de lectura ale mai multor librarii. Carti pentru copii se pot imprumuta de la biblioteca de la intersectia Emil Racovita, din Aparatorii Patriei (parca Otilia Cazimir se numeste, luam de acolo cand eram eu copila). Carti mai pot fi citite gratis si la Roaba de Cultura, pe pajiste, in functie de ce gasiti in roaba de lemn. Sau puteti merge la la Seneca Anticafe, locul unde gasiti peste 3000 si ceva de carti, dar nu platiti cafeaua consumata acolo, ci timpul petrecut. Mai exact, platești timpul si te poți folosi de un spațiu în care găsești: ceai și snackuri la dispoziție, jocuri de masă, cărți, reviste de specialitate, acces la bibliotecile universitare, mese de lucru, proiector, scaner, împrimantă și Wi-Fi. Tarif: 8 lei/ora.

Foto: arhiva personala
33. vizite la manastirile adevarate capodopere arhitecturale si oaze de liniste, bijuterii istorice, pentru reculegere si rugaciune: Manastirea Stavropoleos (1724 ), Manastirea Antim (1713 – 1715), biserica Kretzulescu (1720 - 1722), Manastirea Radu Voda (1568 - 1577), Biserica Sf. Anton – Curtea Veche (1545 - 1554, cea mai veche biserica ortodoxa din Bucuresti), Manastirea Plumbuita (1559 - 1568), Schitul Darvari (1834), Manastirea Cernica (1608), Manastirea Caldarusani (1638), Biserica Zlătari (1667), Catedrala Sf. Spiridon Nou (1852, cel mai mare lacas de cult din Bucuresti), Catedrala Patriarhala (1654 - 1658), Catedrala Sf. Iosif (1873 - 1884, catolica), Biserica Luterana (1851), Biserica Italiana (1915, catolica), Biserica Baratia (sec. XVII, cea mai veche biserica romano catolica din Bucuresti), Biserica Bucur Ciobanul (1844 - 1846), Biserica Sf. Gheorghe Nou (1705), Biserica Coltea (1702). Sunt doar cateva lacase de cult care merita vizitate. E de admirat cum au rezistat vreme atat de lunga, unele sute de ani. Pe zidurile vechi se vad urmele lasate de vreme, dar frumusetea nu le e stirbita, ci dimpotriva!

Foto: arhiva personala

34. micii salvatori ai Planetei pot face o calatorie in cosmos cu nava spatiala GreenBee din parcul Tineretului, proiect unic in Romania. Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, copiii intre 6 si 14 ani invata despre ecologie, protectia mediului si a resurselor, totul intr-un cadru interactiv, cu misiuni de salvare a Terrei si multe provocari vesele si inedite. Acces gratuit, cu programare prealabila.

Foto: GreenBee Project

35. Festivalul de Teatru de Strada are loc pana la final de iulie in mai multe zone din centrul orasului. Daca ratati festivalul, urmariti reprezentatiile de teatru si mima ori statui vivante, oferite de actorii de la Teatrul Masca prin parcuri sau la metrou. Accesul publicului e liber, dar senzatiile sunt de milioane. Costumele si reprezentatiile sunt pur si simplu fascinante.

Foto: Festivalul International de Teatru de Strada

36. cu ochii la stele la Planetariul de la Observatorul Astronomic din Bucuresti. Proiectii joi, vineri, sambata si duminica, tarif 5 lei / persoana.

Foto: Observatorul Astronomic

37. cinstiti eroii neamului, chiar si doar din trecere: Mausoleul si Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol, Arcul de Trimf, Monumentul Eroilor Aerului de pe Aviatorilor, monumentul din Piata Universitatii, inchinat sufletelor nevinovate secerate in Revolutia din 1989, Mausoleul Eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, din curtea Manastirii Comana. Osuarul este pur si simplu impresionant. Sute de cranii si oase stivuite, alaturi de steagul Romaniei si o cruce ortodoxa, toate intr-un mormant colectiv, in centrul Mausoleului. Te cutremura imaginea si emotii puternice iti invaluie mintea. E imposibil sa nu va ganditi ca acele cranii au fost candva oameni care au murit in lupta. Invatati copiii sa respecte jertfa suprema facuta de eroi pentru ca noi sa traim acum LIBERI. De neratat este parada armatei romane pe sub Arcul de Triumf, in fiecare an de Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie.

Foto: arhiva personala
Foto: arhiva personala


38. vizitarea cetatilor vechi din Bucuresti sau a cladirilor emblema, unele doar ruine: Palatul Voievodal Curtea Veche, aproape ingropat in Centrul Vechi. Castelul Vlad Tepes, o minunatie de edificiu cu turn si metereze, bine ascuns de pomii din Parcul Carol. Ruinele Manastirii Chiajna, loc parasit si plin de povesti infioratoare, mistice. Ruinele primei mori cu aburi din Romania, Moara lui Assan, mistuita de flacari in urma cu cativa ani. Hanul Manuc, cel mai vestit han din Mahalaua Bucurestilor, ridicat in 1769. Accesul e gratuit.

Foto: arhiva personala

39. acrobatii prin vechiul Cismigiu. Asa, ca liliecii. Sau ca mine. :D

Foto: arhiva personala

40. galerie la vreun meci de fotbal, baschet, handbal, tenis, polo etc. Arena Nationala e foarte moderna, da bine in pozele-marturie peste ani. Curand va fi in Bucuresti si turneul de tenis BRD Bucharest Open 2017, moment ce ar putea deveni istoric pentru Simona Halep, avand sansa de a urca pe locul 1 in clasamentul WTA, sa fie cea mai buna jucatoare din lume, sa puna numele Romaniei la loc de cinste in istoria sportului alb.

Foto: Mihai Petre

41. pizza fierbinte pe malul lacului. Dati jos bocancii, lasati grijile, bagati-va picioarele (!) in apa rece si grija mare la pizza sa nu se raceasca! E mai buna una intreaga impartita la doi! ;) 

Foto: arhiva personala
42. vizita acasa la oamenii dragi si pe care nu i-ati vazut de vreme lunga. Asa-i ca va e dor sa stati la povesti cu prieteni vechi, fosti colegi, rude de suflet, cu care ati impartit multe, dar v-a separat timpul? Eh, acum e un moment potrivit sa va intalniti si sa va bucurati impreuna pana tarziu in noapte, fara grija ca a doua zi veti fi obositi la munca. Nu uitati, omu-i trecator prin viata! Petreceti timp cu oamenii dragi atat cat mai aveti ocazia, pana nu e prea tarziu...

Bonus (later edit):

43. echitatie la cluburile de calarie din Bucuresti si imprejurimi (Nana, Berceni, Voluntari, Potigrafu, Balotesti, Corbeanca, Mogosoaia, Tunari, Varlaam, Potlogi etc.). Caii sunt obisnuiti cu copiii si cu incepatorii, sunt foate blanzi iar tarifele sunt decente. 

Foto: Stefan Tudoran
44. Plaja Gostinu, pe malul Dunarii, in jud. Giurgiu, la putin peste o ora distanta de Bucuresti. Locul e tare fain, asa ca i-am dedicat un articol special, cu poze si impresii. E un loc bun pentru plaja, pescuit, gratar, picnic, joaca in aer liber.



UPDATE mai 2022


45. Arcul de Triumf - începând din mai 2022, în fiecare sâmbătă și duminică, până la 30 octombrie, Arcul de Triumf este deschis pentru vizitatori, GRATUIT. Se poate urca pe terasă și admira întregul bulevard Mareșal Constantin Prezan până la Aviatorilor, Șoseaua Kisselef până la Casa Presei Libere (fosta Casa Scânteii) și o parte din Parcul Herăstrău (redenumit de curând Parcul Regele Mihai I, în onoarea și memoria Regelui Mihai I al României, stins la 5 decembrie 2017 în Aubonne, Elveția, la vârsta de 96 ani). 

Arcul de Triumf București ziua
Arcul de Triumf București România | Foto: arhiva personală



Combinati oricare activitati de mai sus si sigur va iesi o saptamana de neuitat in Bucuresti sau macar cateva zile superbe, fara sa cheltuiti sume colosale. Uneori, simpla iesire pe usa casei e izvor de bunadispozitie, veselie si armonie. Eu am fost surprinsa de multe ori de cat de frumos poate fi Bucurestiul daca il iau la pas, daca ma fac ca nu aud claxoanele, nu vad cenusiul blocurilor ori aglomeratia din jur. Pont: urmariti Agenda Culturala pentru Copii, Vin si eu, Metropotam, Gratuitor, Hai sa Socializam, Zile si nopti, 7 Seri, Calendar Evenimente sau cautati pur si simplu evenimentele din Bucuresti pe Facebook sau Google. Veti gasi activitati pentru toate grusturile si buzunarele. Lasati grijile deoparte. Priviti Bucurestiul cu ochii unui turist si sigur o sa va surprinda placut! 


Ah, sa nu uit! Cele mai pretioase lucruri din lume sunt gratis: un zambet, un sarut, o imbratisare, o soapta, o mangaiere. Bucurati-va de ele oricand si oriunde! :) 


------------------------------------------------------------------------
#turistinBucuresti #turistintaramea


PS.1. Nicio recomandare NU este sponsorizata, am scris de placere!
PS.2. Dati un share, sa afle si altii! ;)



5 comentarii:

  1. Foarte bine documentat, foarte realist si uman! In viitor sa introduci si de jertfa eroilor din Revoluta din 1989 , FARA EI nu ne mai plimbam noi asa de liberi!! Multumesc i inca odata felicitati!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine documentat, foarte realist si uman! In viitor sa introduci si de jertfa eroilor din Revoluta din 1989 , FARA EI nu ne mai plimbam noi asa de liberi!! Multumesc i inca odata felicitati!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru apreciere si sugestie. Am completat! :)

      Ștergere
  3. ff fain :) pe la ce newsletter pot sa ama baonez oare ca sa aflu ce evenimente faina is in Buc?

    RăspundețiȘtergere
  4. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi foarte fericită din viața mea, datorită ajutorului pe care mi l-a oferit Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja sa magică și de dragoste. Am fost căsătorit de 6 ani și a fost atât de îngrozitor pentru că soțul meu chiar mă înșela și căuta să divorțeze, dar când am dat peste e-mail Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recapete fostul. și ajutați la restabilirea relației. și faceți oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi i-am cerut ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză a mea mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și iată că acum sărbătoresc pentru că soțul meu s-a schimbat total pentru totdeauna. El vrea să fie mereu lângă mine și nu poate face nimic fără cadoul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce sărbătoare grozavă. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. AI NEVOIE DE AJUTOR ATUNCI CONTACTAȚI DOCTORUL SAGURU ACUM PRIN EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta.
    1 Vraja de IUBIRE
    2 CÂȘTIGĂ EX-ÎNAPOI
    3 FRUCLE PANTECULUI
    4 Vraja de promovare
    5 Vraja de protectie
    6 Vraja de afaceri
    7 Vraja de MUNCĂ BUNĂ
    8 Vraja de loterie și Vraja de caz de instanță.

    RăspundețiȘtergere

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)