marți, 28 februarie 2017

De ce ies in Piata Victoriei daca Ordonanta 13 a fost abrogata?

De ce ies in Piata Victoriei daca Ordonanta 13 a fost abrogata? Asta-i intrebarea de pe buzele multora, mai mult sau mai putin rostita. Am sa incerc sa raspund cat se poate de succint, fiindca motivul pentru care ies in strada zi de zi, de aproape o luna, nu este (doar) Ordonanta 13, e un cumul de motive, o caruta de nelegiuiri si incercari de subminare a statului de drept venite dinspre cei care au fost alesi sa ne reprezinte si carmuiasca. Dar, din pacate, ei au inteles ca au primit un cec in alb si pot face orice le pofteste inima, in fruntea tarii.

Foto: Mihut Savu

Inainte de toate, tin sa fac mentiunea ca sunt apolitica, nu sustin public vreun partid sau altul, vreun politician sau altul, nu-mi manifest public optiunile in perioada electorala. Fiecare e liber sa creada si sa voteze cum ii dicteaza constiinta. Nu-mi aleg prietenii pe criterii politice, nici nu mi-i indepartez pe cei care au alte convingeri decat ale mele. Am avut o tentativa de a intra in politica, m-am lamurit repede

Revenind la protestele la care particip de atata vreme, necontenit, am sa punctez principalele imbolduri, ceea ce imi indreapta zilnic pasii spre piata publica (lista e permanent actualizata):

1. Coruptia din sistem
2. Incercarea de sustragere de la executarea pedepselor pentru fapte incriminate de legea romana
3. Dezinteresul manifestat de clasa politica fata de opinia publica
4. Incompetenta din institutiile publice
5. Nepotismul 
6. Supraevaluarea planului de guvernare si previziunile sumbre pe termen mediu si lung
7. Imprevizibilitatea, lipsa de predictibilitate din economie
8. Politica pumnului in gura
9. Saracirea poporului si manipularea lui
10. Ignorarea valorilor romanesti si ingroparea lor in tina sau uitare
11. Tentativa de inlaturare a Laurei Codruta Kovesi si a lui Augustin Lazar dupa ce acestia au scos la lumina faptele penale ale politicienilor
12. Modul cum CCR ia apararea coruptilor si da apa la moara faradelegilor
13. Taierea ajutorului oferit copiilor cu dizabilitati permanente si umilirea lor
14. Sporul de stres si disconfort neuropsihic, in valoare de 50% din salariu, pentru functionarii publici
15. Eliminarea plafonului pentru cheltuieli in administratia publica
16. Lipsa de reactie a Avocatului Poporului

Foto: Octavian Micu

Sa le luam pe rand:

joi, 9 februarie 2017

Cum arată folia de protecţie Smart după un an şi jumătate

Am văzut zilele trecute o reclamă cu foliile protectoare pentru smartphone de la Smart Protection şi mi-am adus aminte că n-am mai scris despre experienţa avută cu aceste folii. Vă povesteam în septembrie 2015 cum se montează foliile pe telefon, mă gândesc că v-ar fi util să ştiţi şi cum se comportă în timp foliile, dacă rezistă bine, dacă protejează telefonul sau am nemulţumiri. 

Cum probabil aţi intuit încă de atunci, mi-am pus folie tranparentă protectoare pe smartphone. Nu de alta, da' am acasă una bucată bebelină care ronţăie tot ce apucă, trânteşte orice îi pică în mâna şi e în culmea fericirii când aude vreun obiect cum face "poc-poc" pe pardoseală ori pereţi. Eu fac ochii ca ai melcului, înghit în sec şi îngaim din toţi rărunchii tradiţionala rugăciune fierbinte "Doamne, mulţam că am folie smart şi-i întreg telefonul, trăiască cine-a inventat minunăţia asta! Telefonul e
intact, fără nicio zgârietură, Bogdaproste!"

Alerte cutremur - ce aplicatii de alertare functioneaza

Azi au fost nu mai putin de 3 cutremure in Romania, toate din Vrancea. Unul a avut 4.4 grade, altul 5 grade si ultimul 3.3. Magnitudinea nu este mare, abia l-am simtit in Bucuresti pe cel de 5 grade. Si poate n-as fi stiut deloc, as fi aflat ulterior din presa daca nu as fi primit notificari pe telefonul mobil. 

Ati auzit cu siguranta ca exista aplicatii care anunta cutremurul inainte de a simti unda seismica. Eu folosesc alerta de la Twitter si cea de pe Telegram. Mai exista una de la INFP parca, dar e contra-cost. Cele de mai jos sunt aplicatii gratuite. Sa le luam pe rand.


Alerta cutremur prin Twitter

E cea mai rapida alerta, timpul de la producerea cutremurului si pana la expedierea mesajului e foarte scurt. Ce trebuie sa faci? In primul rand un cont de Twitter. Descarci aplicatia cu acelasi nume din Google Play sau AppStore, te loghezi pe contul de Twitter si cauti @cutremurinfo. Alegi sa urmaresti acest canal si sa primesti notificari pe telefon. De fiecare data cand are loc un cutremur peste 4 grade, primesti un SMS pe telefon cu magnitudinea de moment aproximativa inregistrata la epicentru. 

miercuri, 8 februarie 2017

Resident Evil, The Final Chapter (Capitolul final) - 2017

Zilele acestea sunt dedicate luptelor. Luptam in strada pentru drepturile noastre, luptam in cariera sa ne atingem obiectivele, luptam in viata petru reusita si trai mai bun, luptam sa ne mentinem tineri si sanatosi, luptam, luptam, luptam. 

Ce-ar fi daca ne-am opri pentru 2 ore din lupta noastra neincetata si doar am privi de pe margine?! V-ati gandit cum ar fi sa ne lasam pe spate pe un fotoliu confortabil, sa uitam de toate grijile cotidiene si sa fim doar simpli spectatori la niste lupte crancene? Stiti voi, cu sange pe pereti si morti treji alergand. Aa, cum suna?! Asa-i ca v-ar surade ideea? 

Daca da, am o propunere pe masura: in #cinema a intrat din 3 februarie 2017 ultima parte a cunoscutei serii SF Resident Evil, The Final Chapter (Capitolul Final), inspirata din jocul video Resident Evil, cea mai de succes franciza de acest gen din lume. E distribuita in Romania de InterCom Film si e disponibila in 3D, IMAX 3D şi 4DX, fix cat sa avem senzatia ca facem parte din pelicula, ca totul se petrece "aici" si "acum". 


Nu-mi vand sufletul pe cativa lei

Sursa foto

Ma suna zilele trecute un fost sponsor dintr-o campanie de advertoriale sa imi propuna o colaborare cu viitoarea sa agentie SEO. Il refuz politicos, eu urmand sa fac upgrade blogului trecand pe domeniu propriu in acest an. Pana atunci nu doresc sa incurc pe nimeni. Il rog sa imi dea pe mail propunerea si o am in vedere pe viitor.


"- Pai..., nu am o oferta, sa vedem cum facem..., cautam mai multi bloggeri care sa scrie ceva similar... Avem acum vreo 2 colegi care colaboreaza cu cativa bloggeri..." 

Ii spun ca imi doresc sa livrez rezultate si nu sa am balast si il invit sa vada live pe blog ca in ultima vreme nu am mai scris advertoriale (articole sponzorizate). 

"- Pe noi ne intereseaza mai mult cantitate... Dar care-i blogul Dvs.?
- Adica ma sunati sa imi propuneti colaborare si nu stiti care-i blogul meu?!
- Pai... aveti mai multe si nu stiu care-i cel oficial...
- Nu, am doar unul singur, cel pe care v-am postat candva si Dvs. un articol..."

Cauta sa imi spuna care e, nu reuseste. Tacere. 

"- Lasati, am inteles. Deja ma simt jignita de abordarea Dvs. neprofesionista, haideti sa ne oprim aici."

Incerca sa caute in continuare numele blogului. L-am sfatuit ca nu mai e cazul, vreau sa investesc in calitate, nu-mi e benefica colaborarea cu echipa lui. Insista printre balbaieli sa ma ajute macar la upgrade si SEO. 

Din discutia cu el mi-am facut o parere destul de clara despre cum sunt priviti bloggerii de catre multi dintre cei care scot banul pentru promovare si fac campanii de advertoriale: niste "firimituristi" care accepta orice, oricat. Nu conteaza ce blog au, cum scriu, daca o fac bine sau prost, daca livreaza sau nu rezultate, care-i nisa, important e sa fie la numar articolele atunci cand ei isi vor incasa banii de la viitorii sponsori.