vineri, 9 noiembrie 2018

Cât de pregătiți sunteți în caz de cutremur puternic?

#cutremur #informare #pregatire #util

Cum stati la capitolul pregătire pentru un cutremur puternic, de cel puțin 6 grade, cu pagube materiale?
✔aveți un kit de supraviețuire cu cele strict necesare (apă, conserve, medicamente, copii acte identitate, lanterna, radio pe baterii, cuțit, pătură, fluier etc.)?
✔ați stabilit cu ai voștri un punct de întâlnire în caz de dezastru, când toate rețelele sunt picate și ar fi imposibil să ajungeți acasă în aceeași zi, fiind în locuri diferite?

Sursa foto: Bored Panda

miercuri, 31 octombrie 2018

Tu stii ce mai traduc firmele de traduceri?

Ocazional am și eu parte de câte o sclipire de inteligență sau un minut filosofic, mă apucă setea de cunoaștere și mă întreb de ce plouă mai des marțea, de ce sunt verzi broaștele, de ce n-au barbă carabușii de mai, de ce sunt mai frecvente cutremurele noaptea. Frământări normale de om cu capul între urechi. 

Așa m-am întrebat și cu ce se mai ocupă firmele de traduceri când nu traduc diplome și buletine. Am văzut mai multe postări pe Facebook cu recomandări pentru Publitrad, o firma cu vreo 10 ani vechime care-ți face o traducere engleză în timp foarte scurt, după cum scrie pe site-ul lor. Mă rog, trimiți textul online, pe mail, în 10 minute îți alocă un consultant personal pentru traducerea ta și imediat ai primit termenul de execuție, preț traducere, întrebări despre temenii tehnici. Mno, mă depășește, mă apuc să fac research.


marți, 9 octombrie 2018

10 pasi simpli spre fericire, sfaturi (in)utile

#sfaturipractice #fericirein10pasisimpli
Ne complicam viata inutil cu problemele de zi cu zi. Am creat o lista cu 10 pasi simpli, usor de aplicat si cu rezultate garantate (daca iti lipseste si tie o doaga): 

1. muta chiuveta langa fereastra. Cand nu mai poti sa speli farfuriile, le transformi in farfurii zburatoare;

2. calca doar ce porti azi si maine. Pentru restul exista saci de rafie si dulapuri adanci;

3. cand se anunta musafiri, aminteste-ti ca aveai de plecat de acasa inca de acum 2 zile;

luni, 8 octombrie 2018

Și lupul merită o îmbrătișare!

Ieri am fost, pe rând, ied, capră, lup într-o căsuță-ciupercă. Am mâncat iarbă, porumb din trifoi, mâncare gustoasă din pietre servită pe platouri de frunze de arțar uscate, plăcinte din frunze galbene căzute în spatele căsuței. Am fost închisă în căsuța mea cu cheie imaginară și sfătuită să nu deschid ușa nimănui cât mama mea (apoi mamele mele) era la piață. Jocului meu și al moțatei s-a alăturat bucuroasă o fetiță frumoasă foc, cu ochi albaștri de te pierzi în ei, ce și-a intrat rapid în roluri.



Când toate 3 am ajuns iezi și ne strâmbam la tati-lup pentru că ne făcea poze amuzat și nu putea intra în căsuța noastră, urmat apoi de un "gâdi, gâdi" la burta lui mare, fetița s-a dus la tăticul ei și s-a întors cu ochii aproape în lacrimi:

- Tati meu nu vrea să fie lup... :(

vineri, 21 septembrie 2018

Lista completa obiective turistice Botosani

Am creat o #lista completa cu obiectivele turistice din judetul Botosani. Zona e pitoreasca, slab industrializata, cu multe manastiri si iazuri. E de vizitat! Afla mai jos ce poti face in judetul Botosani. :)


#Manastiri si lacase de cult frumoase: Popauti, Zosin, Agafton, Vorona, Stiubieni, Cosula, Guranda, schitul Oneaga, Biserica Uspenia-Botoșani, Biserica lipovenească “Nașterea Maicii Domnului“, Sinagoga Mare – Oiche Sil, Biserica Armeană Sfânta Maria, Biserica „Sf. Gheorghe” - ctitorie a Doamnei Elena Rareș.


Manastirea Zosin, jud. Botosani



#Muzee, case memoriale, cladiri istorice, de patrimoniu, arta si cultura:

vineri, 31 august 2018

Cum ma recomanda taica Google cititorilor

Am mai aruncat un ochi spre cuvintele cheie dupa care taica Google recomanda cititorilor blogul meu. Luati de-aici! 😃😃😃

  • imi cade parul
  • cate fire de par cad pe zi
  • Mihaela Nunweiller varsta
  • gel rece pentru tort
  • nudism la mare
  • tratamente faciale Rosiori
  • stalpi nunta
  • vise bani de hartie
  • meniu saptamanal ieftin
  • animale de balta
  • borcanelul copiilor veseli
  • satul cu mori de apa
  • floarea lui Dumnezeu
  • ce nu stii
  • cautatori de comori
  • aspirator cenuse
  • rogojina plaja 2 persoane
  • croitorie la domiciliu
  • luminez salon
  • veverita de vanzare
  • ce am fost in alta viata
  • vitezonamul Gica
  • ce mare e Dumnezeu
  • afis adaos comercial
  • timp liber langa Bucuresti
  • freon engleza
  • faras in engleza
  • lopata zapada Auchan
  • gonflabile de inchiriat
  • ingerasi de gradina
  • nu stii sau nu sti
  • Luceafarul necenzurat
  • pieptene par mireasa
Si daca stie cineva "Luceafarul necenzurat", sa-mi lase link. :)))))



miercuri, 29 august 2018

20 de evenimente gratuite pentru copii si parinti, in Bucuresti

Va fi un final de luna august si un inceput de septembrie cu muuuulte evenimente! Vi le las mai jos si NU stati in casa! :)


1. Intarcarea, Adaptarea Si Sanatatea In Colectivitate a copiilor la cresa, gradinita, scoala
- eveniment #gratuit la Oratoriu (Drumul Fermei, Popesti), organizat de Raluca Olariu. Vor oferi informatii avizate psihologul Albert Nicoleta Larisa, dr. Melania Oncioiu si dr. Cristina Vancsa. Copiii pot veni doar la joaca in curtea Oratoriului, mamicile ii pot supraveghea prin rotatie. ;) 
- duminica 2 sept., orele 17.00 – 19.00; 
- sala are doar 100 de locuri, rezervati din timp locul prin mesaj la Raluca Olariu


– evenimente culturale pe Calea Victoriei, dupa inchiderea traficului auto. 
- acces gratuit, sambata si duminica, 1 si 2 sept., intre orele 10.00 – 21.00


- eveniment dedicat biciclistilor in Parcul Izvor, curse, jocuri si cursuri, ateliere, talcioc, concert
- acces gratuit, sambata si duminica, 1 si 3 sept., intre orele 10.00 – 21.00


luni, 6 august 2018

Util in calatorii: Hartis, prognoza meteo ridicata, aplicatii cu trasee montane

#ponturidecalatorie #hartis #vreme #muntiinostri
Vara nu s-a sfarsit si august e luna buuuna pentru calatorii. Pentru ca am tot intalnit intrebarea "Ce pot vizita in zona X sau drumul spre Y?", hai sa va dau un pont: exista HARTIS, o harta interactiva cu mai toate obiectivele turistice din Romania. Bifati din panou categoria de interes pentru voi si va afiseaza pe harta rezultatele, impreuna cu adresa, uneori chiar si cu link catre un site cu mai multe informatii relevante. E foarte usor de folosit si de mar folos la drum. Tot bateti drumul spre o anumita destinatie, un mic popas la cate un obiectiv turistic de pe traseu e mereu binevenit. :) 



Pentru vreme, eu folosesc cam 3-4 site-uri cu precizie ridicata si foarte ridicata: meteoblue.com (util si pentru varfuri muntoase), accuweather.com si yr.no (un site norvegian bun). Pentru temperatura apei marii si prognoza privind curentii de aer in Europa, folosesc meteoprog.ro. Imi fac o idee si cam despre cum va fi vremea in zilele urmatoare.

marți, 1 mai 2018

Isvoarele, balta de pescuit fara taxa aproape de Bucuresti

#destinatiedeweekend #isvoarele #pescuit #iarbaverde

Sambata am lucrat, iar dupa amiaza am dat o tura la balta de pescuit din Isvoarele (langa Hotarele), sa vad ce capturi au avut pescarii mei plecati inca din zori. Sunt 35 de km pana acolo, in jumatate de ora am ajuns. Drumul bun, strajuit cu plopi si cu nemarginite lanuri de rapita inflorita. Se merge pana in centrul satului, iar langa farmacie se face stanga pe langa un izvor amenajat (sunt mai multe de acel tip in sat), pe drum de pamant. A nu se confunda cu IZvoarele, alta localitate din Giurgiu, aflata la cca 75 km, care la randul sau detine o balta in mijlocul sau.


Balta Isvoarele, Giurgiu

Balta Isvoarele e un fost iaz piscicol, fara taxa si paza, salbatic. Ici, colo cate o masina cu pescari. Salbaticia ei m-a fascinat. Descult prin iarba deasa m-am simtit iar copil pe dealurile de la bunica. Am gasit si aceleasi buruieni si flori prin iarba, nu le mai vazusem de ani buni: traista ciobanului, coada soricelului, corovatica, tataneasa, voinicel, lumanarica. :)

luni, 30 aprilie 2018

Oltenita, gura de varsare a Argesului in Dunare

#Oltenita #destinatiedeweekend #guradevarsareArgesDunare #copii
Voiam demult sa ajung la gura de varsare a Argesului in Dunare. Ieri am bifat si asta. Fu… #fain tare! 

Ecluza Oltenita

Am ales drumul prin marginea orasului dupa ce am trecut pe langa Turnul de apa, restaurat cu fonduri europene si transformat in centru cultural de expozitii, gazduind Muzeul de Arta, unic in Romania datorita acestui loc neconventional. Turnul este un monument istoric construit in sec. XX, in anul 1913. A servit drept turn de apa 5 decenii, vreo 3 a fost carciuma renumita, n-a scapat nebombardat in timpul razboiului, iar prin anii '90 era adapost pentru oamenii strazii.

vineri, 27 aprilie 2018

Cat costa sa fii turist prin Romania? Putin!

N-am castigat la loto, n-am nici pe tata ministru ori sotul milionar! Si totusi calatoresc aproape in fiecare week-end, descopar locuri noi, superbe, unice. In ultimul an, am peste 100 de obiective turistice din Romania bifate, (re)descoperite. <3 div="" nbsp="">

M-au intrebat multe persoane cum reusesc, nu costa mult deplasarile mele? NU! Pentru ca sunt un #turist chibzuit, organizat, informat. De multe ori, cel mai mult ma costa benzina din totalul escapadei. 





Hai sa va dau cateva ponturi, poate iesiti si voi din zona de confort si sa invingeti teama de a calatori pe motiv ca “vacanta costa!”:

  • aleg cu grija destinatia si grupez obiectivele turistice de vizitat. Ma informez despre ele, sa stiu ce vizitez, sa pot aprecia la adevarata valoare. Unele dainuie de sute de ani sau au scris istorie, sa nu trec nepasatoare pe langa. 

marți, 24 aprilie 2018

70 de idei pentru mini-vacanta aproape de Bucuresti

Am creat o lista cu 70 de idei pentru mini vacanta de 1 mai, 1 Iunie, 15 August si alte mini vacante date de Guvern sau chiar week-end-uri prelungite, alternative bune la mare si Valea Prahovei. Sunt in general destinatii relativ aproape de Bucuresti (cel mult 200-300 km), obiective turistice sau locuri de relaxare din Bucuresti, pentru toate buzunarele, unele cu acces #gratuit si potrivite pentru #copii. 

Majoritatea obiectivelor au fost vizitate / bifate de mine, deci le recomand cu tot dragul si increderea. Puteti combina dupa cum va doriti, eu le-am scris in ordinea in care mi-au venit in minte. Fiind foarte multe, am scris doar succint despre fiecare, dar sunt aici pentru intrebari. :)
  1. Zimbraria Neagra Bucsani, cea mai mare din Romania, cu peste 35 de capete; de mers musai dimineata, cand primesc hrana;
  2. Giurgiu - un bors de peste la ceaun in port, o cafea pe ponton sau o plimbare pe malul Dunarii, Turnul cu ceas, Cetatea lui Mircea cel Batran
  3. Gostinu - plaja si picnic pe malul Dunarii
  4. manastirile din nordul Bucurestiului, asezate in forma de inima: Manastirea Tiganesti (1776), Manastirea Pissiota (1928), Manastirea Snagov (1408), Manastirea Caldarusani (1638), Manastirea Sitaru Balamuci (1627), Manastirea Dridu (1992) - majoritatea au sute de ani de istorie in zidurile lor

luni, 23 aprilie 2018

România neîmblânzită, documentarul cu vizionări record


#Românianeîmblânzită
Am fost sâmbătă să văd filmul România neîmblânzită, cel mai fain documentar despre sălbăticiunile din România, lupta pentru supraviețuire a mai multor specii, cum își cresc puii ursoaicele, femelele râs, acvila de munte, chirighiţa cu obraz alb, metamorfoza unui fluture albastru, caii sălbatici de la Letea, pelicanii și nu numai. Am trecut de la o stare la altă, prin toate cele 4 anotimpuri. 😊

M-am simțit ca la un episod lung de #Teleenciclopedia, doar că în fundal nu era vocea blândă lui Florian Pittiș, ci puternică a maestrului Victor Rebengiuc. Am fost fascinată de imagini, am aflat lucruri inedite despre lumea sălbatică, iar sunetul..., ah!, auzeam cum răsuflă ursul, cum cântă păsările, cum susură apa de izvor. 💓


Recomand cu drag să îl vedeți, mai ales cu copii peste 3-4 ani. E perfect pentru