duminică, 21 aprilie 2019

Durerea unui MILITAR ROMAN: apara o tara intreaga, nu-si poate apara copilul

*Vezi UPDATE in josul paginii: 
21.04, ora 20.30; 
22.04, ora 16.00; 
24.04, ora 17.30; 
28.04, ora 22.00; 
06.05, ora 7.00; 
07.05, ora 10.30
16.05, ora 12.30

26.01.2010 - DARIUS a pierdut ieri lupta cu boala, a urcat la îngeri. :( Dumnezeu să îl aibă în pază! 

Exercitiu de imaginatie: uita-te la copilul tau. Era vesel zilele trecute. Se juca in patut sau cu jucaria preferata, acum se chinuie de durere, rapus de o boala nemiloasa. Te uiti la teancul de hartii pus in brate de medici. La cum ridica ei din umeri a neputinta. La mainile tale parca legate. La naiba, nu poti face o minune pentru copilul tau! Cu fiecare ORA, cancerul AVANSEAZA, iti smulge viata din COPILUL TAU. Tu, MILITAR ROMAN, cu juramant sa iti aperi tara chiar cu pretul vietii tale, nu-ti poti apara copilul de boala. Ai luptat cu curaj in teatre de operatii sub steagul ROMANIEI, ai avut mereu camarazi de nadejde si deodata te vezi singur intr-o lupta nedreapta a sortii, o lupta pe care nu stii cum s-o duci. Cand credeai ca ai invins, viata iti mai da un sut: boala copilului recidiveaza mai agresiv. Lasi capul in maini in pragul unitatii. Abia te clatini, abia vorbesti. Incotro?

As fi vrut sa fie un simplu exercitiu, insa nu e. Drama de mai sus e a unui militar din Batalionul 2 Infanterie Calugareni, de la intrarea in Popesti Leordeni (Sos. Oltenitei), MARIUS GABRIEL BUNGET. Baietelul sau, DARIUS STEFAN BUNGET, in varsta de 3 ani, se chinuie de mai bine de 1 an cu o boala grea, RABDIOSARCOM ALVEOLAR, un tip de cancer pentru care in Romania NU exista solutii. Au fost in Franta anul trecut pentru terapie cu protoni, la
Institutul Curie din Paris, cu decontare de la Casa de Asigurari de Sanatate, prin protocolul incheiat de tara noastra cu Franta si cu cativa bani stransi de cei apropiati prin campanii pe Facebook si Popesti Leordeni.

Tratamentul din Franta a constat mai exact in radioterapie cu sedare si tomoterapie din 23 iulie pana pe 12 septembrie 2018. A zecea si ultima doza mare de chimioterapie a fost administrata in Franta intre 13 si 24 septembrie si a constatat in 6 cicluri greu tolerate de organsim.

S-au intors in tara si Darius a trebuit sa urmeze chimioterapie de intretinere pana in 21 martie, anul acesta. Luna trecuta, pe 25 martie 2019 a facut din nou un IRM abdomen si pelvis din care au reiesit mase tisulare cu diametrul de 35 mm. Problemele incepeau sa apara si sa escaladeze intr-un mod nefavorabil. Din 9 aprilie are dureri mari. In urma cu trei zile a venit rezultatul de la PET-CT: masa tumorala 74/59/147 mm care apasa pe aorta abdominala infrarenala, pe venele renale si pe artere si care comprima vezica urinara. 







In prezent, Darius este la Spitalul Fundeni. Este sedat cu morfina pentru a putea face fata durerilor. Parintii asteapta ca starea lui sa se amelioreze pentru a putea fi transferat in Turcia. Doar ca pentru a beneficia de tratament in Turcia, parintii TREBUIE sa scoata din pamant, din iarba verde, 60.000 de euro. URGENT! Romania nu are vreun protocol cu Turcia in ceea ce priveste serviciile medicale. Practic, viata micutului Darius atarna de o suma uriasa pe care nu stie nimeni cand sau daca se va strange. 





Suntem in preajma Pastelui. Unii serbati azi, altii saptamana viitoare. Hai sa ne unim si sa facem impreuna o minune pentru acest copilas nevinovat. Tatal, militar dedicat, s-ar jertfi oricand pentru noi. Hai sa rupem din putinul nostru o suma cat de mica si sa-l sprijinim, ii datoram asta. Si 10, 20, 30... de lei, cat poate fiecare, pentru Darius inseamna VIATA, pentru Marius inseamna ca a castigat lupta cu soarta. Sa-i fim CAMARAZI buni. Azi, acum. Maine ar putea fi tarziu. 




Donatii de pot face in conturile de mai jos, cu mentiunea "donatie Darius".

Donatii in LEI:
- IBAN BCR: RO91 RNCB 0669 0356 2882 0001 - Bunget Marius Gabriel
- IBAN Banca Transilvania: RO53 BTRL RONC RT03 9255 1301 - Bunget Simona

Donatii in EURO:
IBAN BCR: RO80 RNCB 0669 0356 2882 0005Bunget Marius Gabriel

Detalii suplimentare si documente gasiti in link-urile de mai jos:





    


Va multumesc pentru sprijin si Sarbatori cu bucurie!

Share, share, share! Pe toate paginile, in toate grupurile, tv, radio, mass media, putin cu putin se face mult! 
Impreuna salvam un pui de OM.




Update 21.04.19, ora 20.30


Mamicile din Popesti Leordeni vor organiza un eveniment caritabil marti, 23.04.19, cu vanzare de prajituri de casa si clatite facute pe loc, umplute dupa pofta inimii. Evenimentul va avea loc la restaurantul Bistro Lemon, in zona noua a Popestiului, pe str. Popesti Vest nr. 20. Banii obtinuti din vanzarea produselor vor fi donati micutului Darius.

Detalii si noutati pe pagina event-ului: https://www.facebook.com/events/468196963921456/

Donati, cumparati, dati vestea mai departe in cercul vostru. Orice ajutor inseamna enorm!




Update 22.04.19, ora 16.00


Ministerul Apararii Nationale din Romania se alatura campaniei pentru salvarea micutului Darius Stefan! Multumiri! :)



Share! Leu cu leu se face suta! :)


Update 24.04.19, ora 17.30



La targul caritabil de aseara de la Bistro Lemon din Popesti, a fost o atmosfera fantastica si s-a strans suma de 20082 lei iar in total pana acum sunt stransi aprox. 9000 de euro. Pana la 60.000 de euro, suma necesara tratamentulu micutului Darius, inca e foarte mult de adunat. Hai sa ne implicam fiecare, macar cu o suma modica de la noi s sa dam vestea mai departe, ORICE ajutor conteaza! Multumesc!




Update 28.04.2019, ora 22.00


Interviu cu tatal lui Darius, caporal Marius Gabriel Bunget si cu locotenent-colonel Iulian Sarateanu, Comandantul Batalionului 2 Infanterie Calugareni:




Update 06.05.2019, ora 7.00


In data de 5 mai au avut loc doua evenimente importante, in cadrul carora au fost stranse sume importante pentru micutul Darius:
- la crosul VeteRUN, colegii lui Marius de la Batalionul 2 Infanterie Calugareni au alergat pentru Darius si au reusit sa adune 2.327 lei.
- in Popesti Leordeni, la Oratoriul Murialdo, mamicile din Popesti Leordeni au organizat un targ caritabil cu vanzare de papanasi calzi, prajituri si cozonaci facuti in casa de catre mamici, carti si semne de carte. Cu sprijinul comunitatii din Popesti, au reusit sa stranga 13.750 lei.

Sumele sunt considerabile, foarte importante, ii dau lui Darius o sansa in plus. Insa pana la 60.000 de euro e cale lunga si TREBUIE sa continuam campania, sa strangem TOTI acesti banuti.

NU exista alta varianta, DARIUS VA FI BINE! 💓💓💓💓





Share!

Update 07.05.2019, ora 10.30


Doua vesti minunate, in compensatie pentru vremea de afara:

1. Datorita generozitatii voastre, Darius a adunat 40.000 de euro, adica doua treimi din suma necesara. Simona, mama micutului, e coplesita de cum au evoluat lucrurile, iar pe cei care au pus umarul la salvarea fiului ei ii numeste "ingerii lui Darius".

2. Maine, cu ajutorul lui Dumnezeu, Darius va pleca impreuna cu parintii sai in Turcia, pentru a incepe tratamentul.


Va multumesc din inima pentru tot efortul! Sanatate fiecaruia!



Update 16.05.2019, ora 12.30


O veste trista m-a cutremurat azi. O sa pun copy-paste mesajul Elenei Georgescu postat acum putin timp, n-am puterea sa mai scriu:

"Analizele medicale pe care Darius le-a făcut toată săptămâna trecută au ieșit foarte rele. Știti ca va ziceam ca se va întruni o comisie de medici care va evalua starea lui de sănătate în baza acestor analize. Ei bine, ieri a fost ziua cea mare în care viata a hotărât sansa lui Darius la viata. Boala lui este incurabila, are metastaze multiple apărute recent la umăr, genunchi, burtica și plămâni. Aceste analize au fost trimise și unei comisii de medici din America iar aceștia au spus ca au mai întâlnit cazuri ca ale lui Darius și ca nu s-a mai putut face nimic în acest sens. Rămâne sa urmeze tratamentul cu citostatice în continuare, asa i-au sfatuit medicii de la spitalul MedicalPark din Turcia, ori acolo, ori acasă la Fundeni. Doar o minune îl mai poate salva pe Darius. Doar sa ne rugam la o minune... Cuvintele sunt de prisos, eu nu mi le mai găsesc, nu am dormit toată noaptea, doar bazaconii am visat. Nu are rost sa va mai spun ca ieri când m-a sunat Marius, tatăl lui Darius, nu putea vorbi din cauza lacrimilor pe care nu am fost în stare sa i le liniștesc pentru ca nu mi-am găsit cuvintele. Va mulțumesc pt sprijinul acordat. "




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)