Mă găseşti şi aici

luni, 4 februarie 2019

Din "Dor de tata", pe muzica lui Margineanu

Pret de o clipa, da timpul inapoi, in vremea cand TATAL TAU era eroul puternic al copilariei tale. Il vezi cum te strange in brate si te arunca in sus, cu forta, iar tu chicotesti fara teama? Manutele tale ii mangaie barba aspra, ca un arici. Te inteapa si radeti in hohote. Apoi iti incolacesti bratele pe dupa gatul lui si-i dai pe obraz acel pupic apasat, strigand "Taticule, ce dor mi-a fost de tine!". Mai stii sentimentul? Lumea toata nu valora cat iubirea dintre voi. Aproape toti am trait asta in bratele taticilor nostri...

Si anii trec. Cu timpul, din "taticule" sau "tati", abia ii mai spui "tata". Il iubesti, dar rand pe rand, in viata ta, isi fac loc alte prioritati, alti oameni, alte sentimente. Cu sufletul bucati si lacrimi siroaie, mult prea tarziu, ajungi sa canti pana la final melodia de mai jos a lui Mihai Margineanu, "Dor de tata", pe versurile lui Marin Sorescu: 


Si doare de crapi, dar nu poti schimba nimic. Ai da orice in lumea asta sa te mangaie pe crestet, sa te mai certe o data, sa te mai imbratiseze o data. Sa te mai astepte o data in pragul casei. Si te gandesti ca
poate ai fi putut face CEVA pentru a amana "ultima strofa" cu o clipa, cu un an, cu 10. Dar stii ca n-ai cum, pentru multi dintre noi rasuna chitara cu ecou "E PREA TARZIU, TARZIU...", taticul de azi fiind doar umbre, poze si pamant. 

Pentru taticul prietenei mele, IRINA MIRCEA, inca nu-i tarziu. Lupta cu cancerul e inca in toi, iar Irina, fata lui tata, nu se da batuta. Se mai poate face acel CEVA pe care-l poate realiza un copil pentru taticul sau. Hai sa prelungim macar pentru ea cantecul lui Margineanu! Macar cu o strofa, macar cu cativa ani, te rog! 

In ultimii 2 ani, Irina s-a zbatut cat a putut, in Romania si Turcia. A vandut tot ce a avut de vandut. A muncit cat au tinut-o fortele. A strigat dupa ajutor din toti rarunchii: 


S-au organizat campanii umanitare si cheltuit zeci de mii de euro. Acum, Irina l-ar aduce acasa pe taticul ei de la o clinica din Turcia, pentru psihicul si linistea lui, insa la externare TREBUIE sa achite factura pentru toate serviciile medicale, plus transportul cu ambulanta catre casa. Vreo 27.000 Euro calculat de plata pana azi, in afara de ce a platit deja. Suma ce creste cu fiecare zi in plus de spitalizare. Si nu mai are de unde sa scoata o suma asa uriasa...

Cum poate fi ajutat taticul Irinei Mircea? 


1. Doneaza orice suma in campania de strangere de fonduri creata pe Facebook. Apesi butonul "Doneaza", alegi "alta suma" si trimti cat te lasa sufletul tau de copil, cat poti:


2. Doneaza orice suma in conturile special deschise la ING Bank, titular Mircea Irina Elena:
- LEI: RO54 INGB 0000 9999 0754 1107
- EURO: RO37 INGB 0000 9999 0754 1122
- Paypal: irinamircea.ro@gmail.com

3. SHARE-uieste acest articol pe pagina ta sau in grupurile din care faci parte, pe paginile persoanelor publice pe care le urmaresti, in grupurile romanilor din diaspora, catre institutiile care ar putea oferi sprijin si mediatizare (tv, radio, presa etc.). 

4. Da-i de lucru Irinei la "Popesti Print", pe Str. Amurgului 31bis, in Popesti Leordeni, telefon 0771.389.981. Orice comanda de produse personalizate, print digital, grafica sau aranjamente florale pentru evenimente ii ofera Irinei sansa de a sustine tratamentul tatalui sau, dl. Viorel Mogîldea.

5. Cauta 1 lucru care tie nu-ti mai foloseste si pune-l in vanzare cu banii in contul Irinei, la o suma modica. Atingi 3 obiective: tu faci o fapta buna pentru sufletul tau, cumparatorul a facut o achizitie de care avea nevoie la un pret bun, Irina beneficiaza de banutii obtinuti din tranzactie.

6. Organizeaza o loterie caritabila. Pui in joc un produs bun dar pe care tu nu-l mai folosesti, stabilesti o suma minima pentru fiecare tichet ce va intra in tragerea la sorti. Preferabil sa lasi numar nelimitat de tichete pana la o anumita data, sa se adune mai multi bani si aloci fiecarui tichet un numar de ordie. In ziua stabilita pentru extragere, intra in joc numai tichetele achitate pana in acel moment. Faci extragerea cat se poate de transparent (random.org, de ex.) si numarul extras e cel care castiga produsul scos la loterie. Tu ai ajutat, castigatorul a primit un produs de valoare mare cu o investitie mica, Irina a primit o sansa in plus pentru tatal ei.

7. Organizeaza 1 eveniment caritabil la sediul firmei tale. Daca ai un business frecventat zilnic de multi clienti, ofera-le acestora un serviciu pentru care ei sa plateasca  in contul Irinei. Practic, donezi incasarile tale din cateva ore Irinei. Poti sa te si asociezi cu cineva pentru un plus de succes al evenimentului. Tu iti promovezi afacerea si castigi clienti noi sau ii fidelizezi pe actualii, iar tatal Irinei primeste cateva clipe in plus alaturi de familie. Win, win! In plus, clientii vor aprecia implicarea ta in cazurile sociale din comunitate.

8. Pune o urna de donatii in sediul firmei tale, indiferent de domeniul de activitate (magazin, restaurant, cafenea, pizzerie, sala de sport, salon de infrumusetare, orice alta afacere locala tranzitata zilnic de clienti etc.). Cere-i Irinei sa iti faca una sau improvizeaza tu dintr-un borcan mai mare. Nu conteaza foarte tare aspectul, ci sa adune cat mai multi bani.

9. Da o petrecere caritabila, iar incasarile sa fie donate Irinei. Adu o vedeta la petrecerea ta, echipe de stand-up, animatori pentru copii sau... animatoare pentru tatici (de ce nu?!), actori pentru a juca o piesa de teatru sau orice iti pofteste inima.

10. Doneaza-ti ziua de nastere. Roaga-ti cunoscutii care in mod normal ti-ar lua cadouri si flori sa doneze acei bani in contul Irinei. Un dar mai pretios ca asta nu poti primi de ziua ta: viata pentru cineva.

11. Fa o prajitura buna, de casa si ofer-o prietenilor / vecinilor contra unei donatii modice. Sigur va fi apreciata, dulciurile de casa, curate, nu se compara cu chimicalele de prin cofetarii si magazine. In plus, le va aminti si lor gustul copilariei. Fa un tort, un cozonac, niste gogosi, placinte cu poale-n brau, lapte de pasare sau ACEL dulce la care te pricepi mai bine si stii ca nu dai gres. ;) 

12. Vinde la licitatie un produs bun, la pret accesibil. Cine da ma mult, ia produsul.

13. Fii bona cateva ore pentru copiii prietenilor sau vecinilor. Parintii primesc un sprijin si stiu ca au copiii pe maini bune, tu te distrezi in lumea lor vesela (daca ai si tu copii, cu atat mai multa veselie), Irina primeste speranta cu fiecare leu incasat de tine pentru ea.

14. Fa o campanie pe Facebook. Fie creezi o strangere de fonduri, fie promovare platita cu un public bine targetat. Important e sa adune fonduri.

15. Scrie un articol pe blogul /site-ul / contul tau. Cu cat ajunge informatia la cat mai multi oameni, cu atat cresc sansele de reusita. Dureaza cateva minute si nu-ti consuma multe resurse.

16. Pune o vorba buna la fundatiile / ONG-urile pe care le stii sau cu care au colaborat apropiatii tai. Tatal Irinei are doar 56 de ani si brate largi pentru a strange la piept nepotii.

17. Vorbeste in cercul tau de cunoscuti despre acest caz si ofera datele Irinei pentru mai multe detalii.


Leu cu leu se aduna, crede-ma. 10 lei poate nu inseamna pentru tine nici pachetul de "pufaitoare", nici pranzul pe azi. Pentru taticul Irinei, 10 lei inseamna VIATA.


Informatii suplimentare si actualizate vei gasi pe pagina Irinei:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000552884949 


Te rog, hai sa schimbam ultima strofa, din "Taticule, mi-e dor de tine!" in "Bunicule, venim toti 3 la tine!". 
Rupe-ti din putinul tau si ajuta un copil bun sa isi salveze tatal, incat sa traiasca si bucuria de a fi si bunic! 


Multumesc din suflet si sanatate, copile mare!


#SHARE! 




UPDATE:
In 22 februarie 2019, dl. Viorel Mogîldea, tatal Irinei, a urcat la cer, s-o vegheze. Fie-i tarana usoara si odihna vesnica! 
Va multumesc pentru tot sprijinul si pretuiti-i pe cei dragi! 







3 comentarii:

  1. Articole bune, Ați auzit de LFDS (Le_Meridian Funding Service, Email: lfdsloans@outlook.com - ContactWhatsApp: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com) este ca serviciul de finanțare SUA / Marea Britanie, care îmi acordă împrumut de 95.000,00 USD să-mi lansez afacerea și le plătesc anual de doi ani acum și îmi mai rămân 2 ani, deși îmi place să lucrez cu ei pentru că sunt creditor împrumut autentic care îți poate oferi orice fel de împrumut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare tuturor

    Sunt James Vinn și sunt din Marea Britanie. locuiesc în Doha Arabic. Am căutat un împrumut online și am fost foarte speriat că nu am mai solicitat niciodată un împrumut și am căutat foarte bine și am căutat o companie reală acolo am găsit o companie numită Instituții de credit împrumut, mă uit și am văzut ce au spus oamenii despre această companie era adevărată, am decis să solicit un împrumut de la companie și aveam nevoie de un împrumut de 470.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat, mi-a spus tot ce trebuie să fac, am făcut-o și m-a asigurat că în 48 de ore urma să fiu cu împrumutul meu, am spus bine și am așteptat exact 48 de ore când îmi primesc împrumutul de la această companie, în timp ce scriu acest lucru acum nu am mai fost înșelat și această companie este grozavă. Am auzit oameni vorbind despre escrocherii dar nu am fost niciodată înșelat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci, oricine, dacă ai nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei te vor ajuta și timpul în care îți vor spune că vei primi împrumutul tău, care este exact momentul în care vei primi împrumutul tău. Trebuie doar să scriu acest mesaj tuturor, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la compania greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Adresa lor de e-mail este: (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare tuturor

    Sunt James Vinn și sunt din Marea Britanie. locuiesc în Doha Arabic. Am căutat un împrumut online și am fost foarte speriat că nu am mai solicitat niciodată un împrumut și am căutat foarte bine și am căutat o companie reală acolo am găsit o companie numită Instituții de credit împrumut, mă uit și am văzut ce au spus oamenii despre această companie era adevărată, am decis să solicit un împrumut de la companie și aveam nevoie de un împrumut de 470.000,00 euro pentru a începe o afacere când am aplicat, mi-a spus tot ce trebuie să fac, am făcut-o și m-a asigurat că în 48 de ore urma să fiu cu împrumutul meu, am spus bine și am așteptat exact 48 de ore când îmi primesc împrumutul de la această companie, în timp ce scriu acest lucru acum nu am mai fost înșelat și această companie este grozavă. Am auzit oameni vorbind despre escrocherii dar nu am fost niciodată înșelat și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Deci, oricine, dacă ai nevoie de un împrumut real, aceasta este compania potrivită pentru a aplica de la ei te vor ajuta și timpul în care îți vor spune că vei primi împrumutul tău, care este exact momentul în care vei primi împrumutul tău. Trebuie doar să scriu acest mesaj tuturor, astfel încât să nu solicitați un împrumut de la compania greșită dacă aveți nevoie de un împrumut real contactați această companie și veți fi fericiți. Adresa lor de e-mail este: (loancreditinstitutions00@gmail.com) SAU WhatsApp: +393510483991

    RăspundețiȘtergere

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)