Mă găseşti şi aici

luni, 20 iunie 2016

Rusalii în Piaţa Romană

o cersetoare fumeaza

Azi am văzut oraşul pustiu cum n-a fost de multă vreme. Totuși, în Piaţă Romană, lumea pestriţă nu conteneşte să surprindă retina:

- o băbuţă ghemuită în forma literei G ţine în mâini vreo trei buchete de lavandă cu aceeaşi înfocare cu care fluturau steagul României protestatarii din vremea lui Emil Boc, în Piaţa Universităţii;
- o altă babă, cerşetoare în scaun cu rotile, pufăie de zor o ţigară şi totodată arde banii zecilor de oameni cu inimă uriaşă care şi-au făcut milă de ea şi i-au întins 1 leu pentru o pâine; am mai scris despre cei ca ea în acest articol; gândiți-vă bine dacă merită să vă fie milă!
- o domnişoară are norocul să slăbească instant cu fiecare pas făcut şi asta se reflectă în vitrina magazinului; aşa-i că deja acolo arată mai slabă cu 5 kg?
- un ginerică vişiniu de foame a obosit după şedinţa foto din intersecţie şi caută 2 lei pentru nişte covrigi de la Simit's;
- mireasa din fundal deja-i suspicioasă: mirele mai vine cu covrigii ăia sau îşi ia de fapt o brichetă să-şi dea foc la pălărie, realizând cu ce s-a pricopsit?!

Şi ziua de Rusalii, a Pogorârii Sfântului Duh, încă nu-i sfârşită. Curând se-ntorc "bucureştenii" de prin satele natale şi inundă străzile şi parcările. Mâine-i iar zi de trudă cu haos, poveşti din minivacanţa de Rusalii, refacere după chef, claxoane şi nelipsitele... 3 ceasuri negre.


Voi ce-aţi surprins în imagini azi?


PS: Știe cineva ce căutau tinerii însurăței prin centrul orasului, îmbrăcați în haine de nuntă, în zi de luni?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)