Mă găseşti şi aici

sâmbătă, 28 mai 2016

Oameni care schimbă oameni

Deşi suntem complet diferiţi unii faţă de alţii, nu ştiu cum se face că mereu dau peste două mari categorii de oameni, total opuse: vampirii energetici care-mi seacă şi ultima fărâmă de vlagă, tocandu-mi toţi nervii şi oamenii speciali care doar cu un zâmbet şi o vorbă caldă mă ridică la cer şi-mi schimbă radical starea de spirit, mă îmbată cu un pozitivism incredibil.

gandeste pozitiv
Sursa foto TimelineCoverHD

Ieri am primit în redacţie o vizită neaşteptată. O persoană foarte dragă şi specială mi-a făcut bucuria de a trece prin sediu. Abia venisem la birou de vreo jumătate de oră, răspundeam mailurilor urgente şi eram capie de emoţii şi griji pentru pitica mea, cea care ieri a făcut primii ei paşi într-o grădiniţă. În sufletul de tânăra mămică s-au cuibărit o mulţime de stări şi sentimente că abia aş fi ştiut să răspund cum mă cheamă de m-ar fi întrebat careva. Evident, surpriza revederii a fost copleşitoare şi bucuria imensă. Această Doamnă (cu majusculă!) a reuşit în doar câteva minute să-mi schimbe toate fricile şi grijile cu câteva vorbe, să mă facă să zâmbesc până am ajuns acasă. Întreagă zi am afişat un zâmbet larg şi am fost cu totul alt om decât cel care venise la muncă. Şi nu i-au trebuit grămezi de cuvinte sau ore de bătut la cap. A ştiut fix unde să pună vorba, să mă aline fără să-mi dau seama şi să-mi dea o încredere în mine fără de margini, atât personal cât şi profesional. Mă-nclin!

duminică, 22 mai 2016

Închiriere jucării pentru 1 Iunie

Peste doar câteva zile, cu mic cu mare, vom sărbători 1 Iunie, Ziua Copilului. Vă mai aduceţi aminte cât de bucuroşi eram de ziua noastră, a copiilor? Nu mai ştiu cu cât fast se petrecea pe atunci, însă era ziua noastră şi noi eram centrul universului, buricul pământului. De multe ori, un simplu suc de la aparatele TEC ori o banală îngheţată de la dozator erau cele mai apreciate cadouri cu ocazia acestei sărbători şi ne umpleau sufletul de bucurie şi ochii de strălucire.

Anii au trecut şi copiii de atunci au la rândul lor copii. Nu mai există Cico la pahar pe stradă, ici şi colo mai vezi câte un aparat de îngheţată. Dar părinţii nu mai cumpără aşa ceva pentru odraslele lor. Şi asta pentru că sunt responsabili şi se gândesc la sănătatea şi binele puilor de om şi la câte chimicale conţin aceste produse.

Firesc, fericirea copiilor e mai presus de orice. Părinţii nu mai ţin cont de bani atunci când în joc e zâmbetul gingaş sau râsul în hohote al micilor poznaşi. Cu orice ocazie, nu ezită să le cumpere jucării scumpe, gadget-uri de ultimă generaţie, jocuri sofisticate, moderne. Indiferent de valoarea lor, în cele din urmă, acestea tot vor ajunge să zacă aruncate printr-un colţ de cameră. Prichindeii se plictisesc repede de noile achiziţii şi vor cere mereu altfel de jucării. Mai ţipătoare, mai colorate, mai mari, mai inteligente. Invariabil, le primesc. După câteva zile, intră în acelaşi cerc: se plictisesc de ele, au văzut altceva şi dau uitării proaspăta jucărie.

Pornind de la acest comportament instabil şi costisitor, de câţiva ani, pe piaţa din România a apărut un serviciu genial care salvează bugetul familiei şi satisface nevoia copilului de a avea o jucărie mare, nouă, doar pentru el sau pe care să o folosească împreună cu prietenii: închiriere jucării gonflabile. Este vorba despre acele jucării mari în formă de tobogan, castel, saltea, piscină cu bile, centre de activităţi, potrivite pentru unul sau mai mulţi copii, la joacă în curte, în faţa blocului, la grădiniţă sau la petreceri pentru copii.

 tobogan saltea  piscina cu bile soccer

duminică, 15 mai 2016

Scurtmetraj cu multe emoJii la FFE 2016

👯💍👦
👯💖👲
👲🐎

👯🍌🍌🍌👲

👲😈👊 👊👊🚮👯

👯😭😭😭😭😭😭

👯 🍷🍻🍸🍹

👯💔➡️💍👦

👯👦🔄💑



Ptiu, aproape mi-am scrantit "dejtele" de cate emoJii am trait povestind scurtmetrajul Ecouri (Republica Moldova, 2015), proiectat acum o saptamana la Festivalul Filmului European. Dacă n-ai inteles mare branza, hai sa-ti traduc in 2-3 vorbe emoticoanele de mai sus: 

O duduita maritata se incurca ceva mai mult cu un mascul. Altul decat cel din batatura. Baiul e ca prospatura suferea de o forma cronica de miserupism si-i cam da cu flit gospodinei infierbantate, dorindu-si ceva pasager, fara batai de cap. Ma rog, fara anumite batai de cap, cele care i-ar fi afectat LUI cutia craniana. Tanara nu suporta tratamentul aplicat de armasar, asfel incat se-apuca de drojdit bine. Atat de bine si cu seriozitate, pana pica-ntr-o depresie acuta, sora cu moartea. Incornoratu' care-a trecut-o candva pe numele lui incepe sa aiba regrete pentru asa nesabuinta si-o da-n scaieti. Cu inima franta, tanara lupta sa-si salveze mariajul, sa n-o treaca babele in pomelnicul de duminica de la Radio Sant. 

miercuri, 11 mai 2016

Dobanzi fabuloase la depozitele bancare

Primesc azi extras de cont de la banca:
1. dobanda depozitului de XXXX lei (suma cu 4 cifre): 0.13 lei
2. impozit pe dobanda: 0.02 lei
3. dobanda neta: 0.11 lei


Intrebare: daca scot de la bancomat dobanda castigata, mi se opreste comisionul de retragere de minimum 5 lei? Sa stiu cu cati bani trebuie sa vin de-acasa pentru a-mi tine banii blocati prin banci. :))

marți, 3 mai 2016

Traditii si obiceiuri pascale romanesti

De cand e lumea lume, Pastele a tinut 3 zile. Au trecut peste omenire vanturi si ploi, razboaie si iubiri aprige, troiene si arsita, foamete, crize financiare, boom-uri economice. De cand se stie, romanul tot 3 zile a petrecut, indiferent de context. Dupa o indelunga analiza, am ajuns la concluzia ca cele 3 zile ale Pastelui romanesc arata cam asa:

Ziua I:

- in popor e cunoscuta ca Ziua Sfantului Gratarie sau Ziua Imbuibarii;
- dupa 364 de zile de post aprig, romanul baga-n el ca spartul (orice in afara de stevie si loboda), cine stie cand (daca) mai prinde o zi de mare sarbatoare?!;
- azi invie pofta de iarba verde, asa ca multi isi scot gloata la pascut, oriunde vad un palc viu de iarba sau un pom nedefrisat;
- fiecare se afuma cum poate, unii pe balcoane, altii prin cluburi, altii prin biserici si cimitire;

gratar-in-lumanarar-funny-idiots
Sfantul si Preamaritul Martir "MIC", cel care si-a dat obstescul sfarsit in zi de mare sarbatoare crestineasca.
Amin si bogdaproste, odihneasca-se in mate!

- credinciosii se saluta pios cu "HAI Nechen!", de "HAI Noroc" si "HAI Burger" sunt satui in fiecare zi;
- cei mai norocosi reusesc sa-si lege singuri sireturile de la tenisii noi, luati special din Spania pentru Paste;
- gospodinele pun pe masa flori (in general muscate si limba soacrei), in amintirea momentelor cand primeau flori de la (candva) capul familiei;
- pe vremuri, ouale se inroseau cu urzici in zorii primei zile de Paste, sa fie nuanta mai proaspata; azi se inrosesc in Joia Mare cu Dr. Oetker sau cu Dr. Ciomu; se depoziteaza la loc intunecat, sa nu faca intamplator condens si sa-si piarda culoarea si luciul si sa necesite lustruire temeinica;
- in prima zi, ouale se ciocnesc cu capul; cine nu mai are oua de spart poate trece la farfurii.

Ziua a II-a

- popular stiuta si ca Ziua Sfantului Colebil, pe alocuri chiar Ziua Sfantului SMURD;
- in unele zone, azi se practica stropitul cu apa (de obicei, peste cei lesinati cu burta plina);
- traditia spune ca daca azi nu incerci Colebil, Triferment, Dicarbocalm si Espumisan, ai ficatul tare si trebuie sa-l dregi cu trascau de prune;
- in unele zone, dupa ridicarea din asternut, se recomanda Smecta, Dulcolax sau zeama de varza, dupa caz;
- pentru cei cu deficit de bila (fiere), se recomanda o soacra;
- azi se practica ritualul bocitului in fundul curtii, nu conteaza pentru ce, dar e obligatoriu; frecvent intalnim doinele de jale Au ficatu', Au capu', Unde-ai dormit aseara, Gheorghe?, Maine-i zi de lucru iara etc.;
- dac-a mai ramas Lumina din prima zi, azi se stinge, pentru ca nu cumva Enelul s-o factureze cu suprataxa, fiind zi de luni.