vineri, 12 mai 2017

Ai o picatura de sange? Ai?! (update)

(Update in josul paginii: 14.05.2017, orele 13.15 si 22.00; 15.05.2017, ora 10.00, 16.05.2017, ora 13, 25.05.2017, ora 9.45, 06.06.2017, ora 22.20 - Mihai a urcat la Cer, 08.06.2017, ora 12.00 - inmormantarea)

Pentru Mihai e prea tarziu, dar DONATI SANGE pentu alti bolnavi! 

Salvati-i macar pe ei! 

NU costa nimic, NU doare, NU va pune viata in pericol, dureaza 8-10 minute! 

Sangele donat se reface in organism in doar cateva ORE!

1 donare = 3 vieti SALVATE 


Ti-ai imaginat vreodata ca un simplu zambet ar putea sa iti fie imposibil de pus pe chip? Sau cum e sa nu poti merge singur sa te alinte caldura soarelui? Sa nu-ti poti imbratisa copilul, mama, perechea, cel mai de suflet prieten? Sa vrei sa mananci singur si sa n-ai puterea de a ridica o lingura? Sa vrei sa saruti cu patima, sa dansezi si sa canti, sa alergi, dar gura sa-ti fie inclestata si picioarele lemn, inerte? Sa vrei sa vezi un om drag, dar sa nu poti deschide ochii? Hai, fa un exercitiu de imaginatie! Inchide ochii si gandeste-te cum ar fi sa ai 30 de ani, sa fii in floarea varstei, dar firav si tintuit la pat, tinut in viata de aparate reci si implorand... o picatura de sange. Ceva ce toti avem! Ceva ce am putea darui fara sa ne coste nimic, fara sa pierdem nimic: sange. Viata. Speranta. Viitor. 

Azi am sa spun povestea unui tanar de 31 de ani, din Popesti Leordeni, rapus de leucemie (cancer in sange), o forma foarte, foarte agresiva. Ma cutremura drama lui. Avem aceeasi varsta. Ma gandesc cat de multe lucruri pot face daca-s sanatoasa! Banalitatile mele sunt vis pentru el! Mi-e rusine sa ma mai plang ca mi-e greu sa fac una, alta. Lui cum ar trebui sa ii fie?! Din omul frumos si puternic s-a transformat in cateva luni intr-o umbra. Carat intr-un scaun cu rotile, aproape paralizat, mereu cu masca pe fata. Si aerul pe care-l respira ii poate fi dusman. Isi numara pe degete zilele petrecute acasa in ultimele 8 luni.

Conturi IBAN Mihai Costin Zamfir, lei si euro


E proaspat casatorit. Ce bucurie nemarginita e sa iti unesti viata de a altcuiva! Dar el n-o simte! Simte doar intepaturi de la sutele de perfuzii, injectii, punctii. Nu-si strange sotia frumoasa in brate cu patima. Nici n-o vede bine, nici nu-i poate surade ori saruta cand si-ar dori. Ce chin! 

Cununie civila Mihai Costin Zamfir, 2016
A "fugit" cateva ore din spital ca sa se insoare



IUBIRE PURA, Mihai Costin Zamfir si sotia sa Martha



In urma cu 2 ani si-a pierdut tatal, Toma Zamfir. Un fost jucator la Dinamo, un "caine rosu" din generatia lui Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Florea Dumitrache, Radu și Nelu Nunweiller, marcand victorii memorabile si scriind istorie pe terenul de fotbal. Acum, Mihai se roaga amar sa castige meciul cu viata. Un meci cumplit, in care fiecare secunda castigata e numarata. Numarata in picaturi de sange. 

Stiu ca e greu pentru fiecare dintre noi sa-si rupa de la gura pentru a da altuia, insa eu va cer ceva ce stiu ca puteti darui: SANGE! Donati sange pentru Mihai! Daruiti-i timp si viata! Nu va costa nimic! Din contra, pentru fiecare donatie, se primesc tichete valorice, cate o zi libera de la serviciu si reducere pentru transportul in comun 1 luna intreaga. Dar implinirea voastra cand va ganditi ca ati salvat un tanar va fi nemarginita! Dincolo de orice foloase materiale. Ati salvat un tanar vitregit de soarta!


Se pot face donatii de sange la Centrul de transfuzii de la Institutul de Hematologie, str. Constantin Caracas, nr. 2, program 07:30-13:30, doar de luni pana vineri, pentru Zamfir Mihai Costin, internat la spitalul Coltea, hematologie. Nu contează grupa de sânge. Sângele înseamnă viață! Important e să specificați pentru cine donați (numele complet și spitalul). Despre conditiile in care se poate dona sange cititi aici: www.ctsbucuresti.ro

De asemenea, tot acolo se pot dona direct TROMBOCITE, mult mai folositoare lui decat sangele integral. Procedeul se numeşte citafereză, durează aproximativ o oră, timp în care donatorului i se extrag trombocitele din sânge. O donare reprezintă aproximativ 450 de mililitri de trombocite, iar sângele, cu tot cu plasmă, intră înapoi în organism. Un donator de trombocite primeşte 7 bonuri de masă, 1 zi liberă la serviciu şi reducerea tarifului de transport în comun timp de 1 lună. Mai multe detalii va las in acest link: www.doctorulzilei.ro/donarea-de-trombocite-poate-salva-viata-bolnavilor-de-cancer

Judecand dupa starea lui, Mihai va avea nevoie cat de curand de un transplant. Si-i crud ca nu are donatori compatibili in familie, iar asta-l va lovi inca o data. Costurile sunt imense. Pentru cine doreste sa il sprijine, las contul in lei deschis pe numele Mihai Costin Zamfir la Banca Transilvania: RO04 BTRL RONC RT03 8079 5201

Puteti urmari cazul sau si evolutia starii de sanatate pe pagina Facebook Lupta Mihai www.facebook.com/luptamihai sau pe profilul lui Mihai: www.facebook.com/zamfir.mihai.94. Acolo puteti adresa intrebari si oferi sprijin de orice fel.

In perioada 18-21 mai, la Oratoriul din Popesti Leordeni va avea loc un eveniment festiv, Zilele Oratoriului, cu intrare gratuita. Mamicile din Popesti vor vinde prajituri in data de 21 mai 2017, iar banii obtinuti vor fi donati lui Mihai. 

Zilele Oratoriului Leonardo Murialdo, Popesti Leordeni, 18-21 mai 2107



Aparitie in presa: www.click.ro/sport/fotbal/danciulescu-l-vizitat-pe-fiul-bolnav-al-unui-fost-jucator-dinamovist (la invitatia Victory Cup, Ionel Danciulescu l-a vizitat pe Mihai si i-a daruit un tricou de colectie)

Dinamovistul Ionel Danciulescu in vizita la Mihai Costin Zamfir
Mihai Zamfir alaturi de parintele Marius de la Oratoriul Leonardo Murialdo si de Ionel Danciulescu de la Dinamo





Va multumesc din suflet pentru implicare si ajutor! Pentru fiecare picatura de sange donata, pentru fiecare leu scos din portofel. Cand spun "ajutor", ma gandesc si la un simplu share, daca altfel nu puteti. Cu cat cazul ajunge mai departe, cu atat cresc sansele la viata ale tanarului "pui de caine rosu", Mihai Costin Zamfir.

Voi face update la articol pe masura ce am vesti. Foto: arhiva personala Mihai Zamfir


Share! #luptaMihai


Update duminica, 14 mai 2017, ora 13.15


Am promis ca revin cu update cand am noutati si voi completa acest articol oricand va fi necesar.

Am aflat diagnosticul lui Mihai si nu-i deloc incurajator, iar starea lui e mai grava decat mi-am imaginat eu. A fost diagnosticat cu diabet tip LADA autoimun, dar s-a inarmat cu vointa si rabdare in a calcula carbohidrati si unitati de insulina, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastica cu celula T, forma hiperleucocitara, dar a urmat cu toata increderea protocolul de tratament citostatic. Au trecut 8 luni de chimioterapie, sedinte de radioterapie, sute de perfuzii, injectii, punctii lombare, analize...Fisele lui de externare sunt interminabile, zilele petrecute acasa le numara pe degete... Leucemia are o forma agresiva, celulele leucemice s-au infiltrat in SNC (sistemul nervos central), urmarile fiind pareza bifaciala, afectarea nervului trigemen, parestezii si pareze partiale atat maini cat si la picioare... Efectele secundare ale tratamentelor sunt greu de indurat, tromboza vena femurala, apoi lipsa trombocitelor aduce sangerari si vanatai, edeme.

In ciuda faptului ca nu mai poate zambi si nu mai poate merge, imobilizarea la pat provocandu-i atrofierea muschilor si orice pas devine dureros, Mihai merge totusi inainte prin rabdarea lui inascuta, prin vointa lui de fier, prin increderea lui de nezdruncinat. Are incredere ca OAMENII cu SUFLET il pot salva, ca va avea o viata normala langa sotia sa, Martha.

Puteti vedea diagnosticul intreg pe pagina Asociatiei Romane Impotriva Leucemiei:






Donati si dati share, va rog! Fiti alaturi de MIHAI ZAMFIR! E prea tanar pentru a indura atata chin!


Update 14.05.2017, ora 22.00


Cazul lui Mihai Zamfir a fost prezentat in Observator ora 19, principalul jurnal de stiri al postului Antena 1:

http://observator.tv/social/fiul-marelui-fotbalist-toma-zamfir-a-fost-diagnosticat-cu-leucemie-mihai-lupta-pentru-o-picatura-de-sange-209858.html

Mihai Zamfir, jurnalul de stiri Observator ora 19, Antena 1

#luptaMihai #MihaiZamfir


Donati si dati share, va rog! Mihai trebuie sa invinga boala, are nevoie de sange si suport financiar!


Update 15.05.2017, ora 10.00


Puteti lua legatura cu Centrul de Transfuzie Bucuresti si pe Facebook:
https://www.facebook.com/CentrutransfuziiBucuresti 

Mihai are grupa de sange A2, Rh pozitiv, e internat la Spitalul Coltea, sectia Hematologie. Insa se poate dona orice grupa de sange, mentionand ca donarea e pentru Mihai Zamfir si spitalul unde este internat. Centrul de Tranfuzie Bucuresti va stoca sangele vostru si va elibera sange potrivit nevoilor lui Mihai.


Update 16.05.2017, ora 13

S-a alaturat lui Mihai si Sectorul 4 live, publicatia online dedicata locuitorilor din sectorul 4 al Capitalei. Multumim!

http://sectorul4live.ro/primim-de-la-cititori-un-tanar-de-31-de-ani-nevoie-de-ajutor-lupta-cu-leucemia/



Share! 



Update 25.05.2017, ora 9.45



URGENT! Mihai are nevoie de TROMBOCITE!

Rog SALVATI IMAGINEA de mai jos si incarcati-o impreuna cu acest mesaj pe paginile personale, in grupurile din care faceti parte, trimiteti catre vecini, prieteni, rude, afaceri locale, publicatii locale, pagini oficiale urmarite si comentate etc. ORICE ajutor conteaza enorm! Fiecare picatura de sange inseamna VIATA! Salvati un OM!

Multumesc!




Share! Share! Share!




Update 06.06.2017, ora 22.20



MIHAI s-a dus printre ingeri, a pierdut lupta cu leucemia. :(

Ma uit in gol si inca nu pot sa cred. 31 de ani... Speram intr-o minune, speram intr-un miracol. Speram sa se bucure de viata, de sotia lui tanara, de anii si puterea lui, de viata pe care o avea inainte, sa guste fericirea de a fi parinte.

VA MULTUMESC din suflet tuturor celor care ati fost langa el in orice mod, chiar si cu o rugaciune. I-ati dat TIMP alaturi de sotia Martha. Nici nu stiti cat de mult a contat ajutorul vostru! ENORM! ENORM!

E dureroasa lectia sortii, dar haideti sa invatam ceva din durerea Marthei si a lui Mihai: TRAITI CLIPA! Nu stiti niciodata ce aduce ceasul. Iubiti, iertati, ajutati, radeti, visati, sunati-i pe cei dragi, faceti TOT ce poftiti! ACUM! Nu lasati pe mai tarziu. Mai tarziu ar putea fi PREA TARZIU!


Dumnezeu sa il ierte pe Mihai si sa dea familiei putere sa-si aline durerea!



#luptaMihai a fost simbolul lui, a luptat pana in ultima clipa...


Update 08.06.2017, ora 12.00

Haideti sa ii aducem lui Mihai un ultim omagiu, o floare la capatai. Dintr-un munte de om, in cateva luni, a ramas... o mana de tarana, un nume pe o cruce si icoana in sufletul familiei. :( 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui MIHAI va fi depus, azi 08.06.2017, la capela Cimitirului Vechi Ortodox de pe strada Paraul Rece din Popesti Leordeni. Slujba de inmormantare va avea loc maine, 09.05.2017, la ora 13:30.

Harta cimitir ortodox Paraul Rece Popesti Leordeni


Mergi la Cer, inger bun! Fii langa Martha mereu!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)