duminică, 15 mai 2016

Scurtmetraj cu multe emoJii la FFE 2016

👯💍👦
👯💖👲
👲🐎

👯🍌🍌🍌👲

👲😈👊 👊👊🚮👯

👯😭😭😭😭😭😭

👯 🍷🍻🍸🍹

👯💔➡️💍👦

👯👦🔄💑



Ptiu, aproape mi-am scrantit "dejtele" de cate emoJii am trait povestind scurtmetrajul Ecouri (Republica Moldova, 2015), proiectat acum o saptamana la Festivalul Filmului European. Dacă n-ai inteles mare branza, hai sa-ti traduc in 2-3 vorbe emoticoanele de mai sus: 

O duduita maritata se incurca ceva mai mult cu un mascul. Altul decat cel din batatura. Baiul e ca prospatura suferea de o forma cronica de miserupism si-i cam da cu flit gospodinei infierbantate, dorindu-si ceva pasager, fara batai de cap. Ma rog, fara anumite batai de cap, cele care i-ar fi afectat LUI cutia craniana. Tanara nu suporta tratamentul aplicat de armasar, asfel incat se-apuca de drojdit bine. Atat de bine si cu seriozitate, pana pica-ntr-o depresie acuta, sora cu moartea. Incornoratu' care-a trecut-o candva pe numele lui incepe sa aiba regrete pentru asa nesabuinta si-o da-n scaieti. Cu inima franta, tanara lupta sa-si salveze mariajul, sa n-o treaca babele in pomelnicul de duminica de la Radio Sant. 


Daca-a reusit au ba... numa Cel de Sus stie, n-am apucat sa ajung la FFE si tare as fi vrut sa vad pelicula asta. Da' o mai poti face tu si poate-mi povestesti si mie cum fu.  😸

Iata un scurt montaj de prezentare al filmului semnat de Dumitru Grosei si suficient cat sa-ti trezeasca interesul:


Festivalul Filmului European a ajuns la cea de-a XX-a editie, este organizat de Institutul Cultural Roman in colaborare cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si cu sprijinul EUNIC Bucuresti. Are loc in 6 orase din tara, astfel:
  • București 5-15 mai;
  • Baia Mare 13-15 mai;
  • Cluj-Napoca 20-22 mai;
  • Tîrgu Mureș 20-22 mai;
  • Hunedoara 27-29 mai;
  • Timișoara 27-29 mai.
ffe bucuresti 2016

Cu exceptia Bucurestiului, accesul in salile de proiectie se face gratuit, in limita locurilor disponibile (deh!, bucurestenii isi permit sa plateasca bilet, au salarii peste media pe tara). De mare ajutor sunt ambasadele si centrele culturale, ele gazduind Festivalul fara sa ceara cotizatia pentru gurile cascate in fata ecranului.

Programul complet al proiectiilor poate fi gasit pe site-ul Festivalului. Urmareste si pagina de Facebook pentru noutati, modificari de ultim moment sau sa poti da chek-in cand esti la film, pentru un plus de fun (de exemplu, daca-ti duci soacra la filmul "Un etaj mai jos", nu uita sa-i dai tag cu mentiunea "cca 2 metri mai jos", sunt convinsa ca o sa dai pana si tu un like).


Si daca tot ti-am dat un pont bun, nu-mi povestesti ce film ai vazut in cadrul Festivalului Filmului European, editia 2016? Hai nu fi chitra!

PS pentru FFE: Multi ani traiasca, multi ani traiasca, laaa muuulti aaaani! O bucata de 🎂 sa ajunga si la mine, musai! Sper ca se intelege ce bucata vreau, sa nu ma trezesc cu vreo bucata-surpriza in batatura, sa dau si eu in depresie ca impricinata de mai sus! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hei, nu plecati inainte de a-mi spune doua vorbe! Pentru mine conteaza parerea voastra! :)